ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


103. "Το Τραγούδι Των Σκλάβων" ... από τους LUCIANO P. και ZUCHERO (*)
644 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008
00:55

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ (μέρος 2ο)

  

Σχόλια δεν είχαμε θα συναινέσω εγώ με το Γιάννη μόνος μου
(Σημείωση : σε κάποιο τεύχος του «Αστερίξ» συνωμοτούν δύο Εκατόνταρχοι και λέει ο ένας : «να ανατρέψουμε τον Καίσαρα, να κάνουμε οι δυο μας μία τριανδρία και να κυβερνήσουμε τη Ρώμη»… ταυτοχρόνως – σε συννεφάκι – σκέπτεται : «και μετά σε ανατρέπω, και κάνω μια τριανδρία μόνος μου !»…)
 
Απαράδεκτο λάθος του Προμηθέα, εάν ο Οργανισμός δεν ορισθεί ως ένωση προσώπων, τότε παραλείπουμε μια σημαντική κατηγορία Συμμετόχων…: Τους Μετόχους !...
Ας μου επιτραπεί μόνο – κατ’ υπέρβαση – η παραδοχή «μονοπρόσωπου» Οργανισμού, δηλαδή ενός / μιας εξ’ ημών σηματοδοτώντας την ατομική ευθύνη
Ας επεκτείνουμε επίσης την επίτευξη οφέλους του Γιάννη, και σε υλοποίηση κοινωνικά ωφέλιμων δράσεων, ώστε να συμπεριλάβουμε και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
 
Οργανισμός είναι ένωση προσώπων (ή οριακά ένα άτομο) με σκοπό την επίτευξη οφέλους μέσω της παραγωγής αξίας (προϊόντων / υπηρεσιών, ή την υλοποίηση κοινωνικά ωφέλιμων δράσεων).
Περιλαμβάνει ένα σύνολο πόρων, δηλαδή Ανθρώπινου Δυναμικού και Μέσων, που δουλεύει για την Παραγωγή και έχει Αποτελέσμάτα, σε κάποιο Περιβάλλον.

Μπορεί να είναι ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση - εταιρεία, δημόσιος κοινωφελής οργανισμός, ίδρυμα, σωματείο ή νομικό πρόσωπο άλλης μορφής με συγκεκριμένο/ους σκοπό/ούς.

(*)...όσο διαρκεί η διαβούλευση ... ντουέτα... http://www.youtube.com/watch?v=sPnA-JbKx-o

Αυθεντική ιστορία : Καλοκαίρι του 1972... στο Ηρώδειο η χορωδία του "Αθήνησι" Πανεπιστημίου στη συναυλία της κάνει το "λάθος" να περιλάβει το "χoρικό των σκλάβων" από την όπερα Aida του Verdi... Οι "κουλτουριάρηδες" του Ε.Μ.Π. καταλαμβάνουν ΟΛΑ τα "φοιτητικά σκαλάκια"... Όταν η χορωδία εκτελεί το σχετικό χορικό ...στην ελληνική απόδοση : "θα ξανάρθει και σε μας λεφτεριά"... γίνεται "Ο ΧΑΜΟΣ !"... ξεσηκώνουμε και το "κυριλέ" κάτω διάζωμα... στο 5ο "encore" ο Διευθυντής κάτι "ψυλλίάζεται" τους μαζεύει και φεύγουνε... άλλη μία άγνωστη πτυχή του "αντιδικτατορικού αγώνα"... πριν τη "Νομική" και το "Πολυτεχνείο"... αποκλειστικώς για τους αναγνώστες του blog...

Σχόλια

17/01 01:03  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Πέτα, πέτα, χρυσοφτερη σκέψις!
17/01 01:07  elenitsa 1
Παλαιμαχος ποδοσφαιριστης προτεινε προ ετων,απο τηλεορασεως,να συσταθει τριμελης επιτροπη,αποτελουμενη απο πεντε ατομα,με σκοπο τη μελετη καποιου θεματος.
17/01 01:30  Goldmine
Καλός σε όλα 5*!

" Οι τέσσερις ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, Ιωάννης!".
17/01 01:38  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
" Οι τέσσερις ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, Τριαντάφυλλος!".
Ο Ιωάννης είναι νεώτερος , ψηλότερος, πιο γυμνασμένος και Κρητικός... με αυτά που γράφω, πρέπει να κρυφτώ για κάποιο διάστημα... και θα πάνε πολλά κοινά projects πίσω...
Αφήστε που απο αύριο μπαίνουμε στα¨"δυσκολα" των ενστάσεψ'ων του...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις