ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


97. "Dirla Dirladada" ....από τη DALIDA (*)
825 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008
17:40

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (μέρος 4ο)

Μικρό ιστορικό (3)

Όπως ήταν αναμενόμενο η νέα ενότητα πυροδότησε σειρά - επί της ουσίας - σχολίων. Να το "γεφυρώσω" επίσης με το σημερινό άρθρο στο Radio N. :   "Ασκήσεις ματαιοδοξιας" http://radionowhere.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=3002&blid=91 .

Ο γράφων θεωρεί τον παρόντα χώρο "οίκο ανοχής" ("maison de tolerance") με την έννοια της ελεύθερης έκφρασης ποικίλων απόψεων - διαφωνίας - εν τέλει συναίνεσης (όπως έχει επανειλημμένως ορισθεί εδώ) και όχι "οίκο περαστικών" ("maison de passe", όπως εις τα γαλλικά αποδίδεται η άλλη έννοια του οίκου ανοχής ).... Οπότε αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση...

Να υπενθυμίσω, ότι σε κάποια από τα πρώτα άρθρα (Άρθρα 21. έως 23.) έγινε διάλογος με φίλο, ο οποίος μου είχε αποστείλει μακροσκελές κείμενο ("Συνηγορία  της Φιλανθρωπίας")Νέος διάλογος προγραμματίζεται μέ άλλο φίλο και συνάδελφο, ο οποίος επίσης μου απέστειλε κείμενο με τις θέσεις και ενστάσεις του σε μία σειρά θεμάτων όπως ο ορισμός των "Οργανισμών" αλλά κυρίως των "Συμμετόχων".

Καλά να είμαστε και θα τα συζητήσουμε όλα... να "απολογηθώ" μόνο για την αναγκαιότητα παράθεσης των 93 αρχικών άρθρων και των 666 τα οποία θα ακολουθήσουν και περιλαμβάνουν - επιτυχημένες ή όχι - προσπάθειες μετάδωσης γνώσης... Παραπέμπω στο πρώτο άρθρο της παρούσης ενότητας (άρθρο 94.) …από τη Γνώσηστη δράση!

 

(*)... οι στίχοι στα γαλλικά έχουν (αφελή) οικολογική ανίχνευση... αλλά ο τίτλος εκφράζει και τη συγκυρία στις χρηματαγορές... ε ας πούμε και κάτι χρηματιστηριακό !

http://www.youtube.com/watch?v=PU06uVasV4U&feature=related

Σχόλια

11/01 18:24  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Τώρα βεβάιως εσείς μας έχετε πει και τα πραγματικά σας ονόματα, αλλά δε με πείθεται... Η ματαιόδοξία έιναι αντίδοτον της ματαιότητος των πραγμάτων.

Ηξεύρατε ότι το τραγουδάκι αυτό (ο σκοπός δηλαδή) είνια κατά βάσιν εκ των παραλίων της Αφρικής? Το έφεραν λέει οι σφουγγαράδες.
12/01 16:53  τσέρουλας
Λλλού σας ψάχνω αλλού σας βρίσκω κι εδώ σας απαντώ:
Palladas-Carmen-Merimee
Δεν το εγνώριζα.Ο ψάχνων όμως βρίσκει και σας ευχαριστώ γι αυτήν την νέα ευκαιρία που μου εδώσατε.Μετάδοση γνώσης με την απαραίτητη ατομική έρευνα .
Με έμαθαν να ψάχνω στο:
Τέταρτο σύστημα Προσκόπων Κολωνού,τότε,Κεραμεικού τώρα.
Εκεί έμαθα να ψήνω αυγό (έτσι το γράφαμε τότε)σε πορτοκαλόφλουδα και να κοιτώ τον ουρανό.
Μετάδοση γνώσης και τους ευχαριστώ.
Τη θάλασσα αγάπησα από μόνος μου.
Με σεβασμό
12/01 17:14  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ε! καλά το nick σας χρειάζεται αναβάθμιση σε (ξ)έρουλας !... Δεύτερη φορά 10/10 θα με εξέπληττε, αλλά μου λύσατε την απορία...
Αθανάσιος : 1ο Λαμίας (δεκαετία του 30)
Τριαντάφυλλος 52ο Ακροπόλεως - εκεί όπου είναι τώρα η έδρα του ΣΕΠ.
Μυρσίνη : 1ο Χολαργού (και μετέπειτα στο "spin-off") 2ο Ν.Π. Χολαργού...
Απίστευτες εμπειρίες... ακόμη

13/01 09:34  Μήτσος
Καλημέρα φίλτατε Τριαντάφυλλε
Ειδα ότι σας αρεσει...οπότε
Με το παρακάτω ling μπορείτε να κατεβάσετε το τραγουδάκι...
είναι σίγουρα ασφαλές...εγώ το ανέβασα

LADY D'ARBANVILLE - CAT STEVENS
www.savefile.com/projects/808582467
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις