ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Τι ψάρια πιάνουν τα ελληνικά σούπερ μάρκετ;
623 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010
17:00

Για πολλές κατηγορίες προϊόντων οι «πράσινες» επιλογές είναι πλέον σχετικά εύκολες και γνωστές. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα ψάρια που φτάνουν στο πιάτο μας, αφού δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που αλιεύθηκαν ή την κατάσταση των πληθυσμών τους. Έτσι, καταλήγουμε να καταναλώνουμε τα τελευταία ψάρια που βρίσκονται στη θάλασσα, συμβάλλοντας άθελά μας στην ερήμωση των θαλασσών.
 
Για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε υπεύθυνες επιλογές, η Greenpeace έχει ζητήσει από τα σούπερ μάρκετ να εφαρμόσουν μία πολιτική που να εξασφαλίζει ότι τα ψάρια που μας προσφέρουν έχουν αλιευθεί με τον πιο βιώσιμο τρόπο.

 
                                                  

Broken Records - "Lies"

Σχόλια

02/12 19:57  Μαικήνας
Δηλαδή τόνο Ριο Μαρε να τρώω;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις