ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Και στην καρδιά Και στην κάλπη
594 αναγνώστες
Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010
17:37

Αυτοδιοικητική – ΟΧΙ Διακαναλική ψήφος για το Χολαργό!

Απόστολου (Τόλη) Παραλίκα,

Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος,

Καθηγητή στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   

Οι μάσκες έπεσαν. Οι πολιτικές της χρεωκοπίας απέτυχαν παταγωδώς! Και μαζί παρέσυραν τους κάθε λογής απολογητές τους. Μπροστά στο φόβο της βέβαιης πανωλεθρίας, μπροστά στο ποτάμι της λαϊκής δυσαρέσκειας που τους παρασύρει, επιστράτευσαν φθηνά μέσα και κινδυνολογία - διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού- καθώς και κούφιες απειλές –φήμες για προσφυγή ξανά στις κάλπες- για να φιμώσουν και να ευνουχίσουν τη λαϊκή κατακραυγή.

Όμως το ποτάμι δε μπορεί να γυρίσει πίσω… Και τώρα η ευκαιρία είναι διπλή! Να τιμωρηθούν οι φταίχτες της πολιτικής και οικονομικής χρεωκοπίας, και μαζί και οι τοπικοί εκφραστές τους. Επιπλέον όμως να επιστραφεί ή ύβρις κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και η πρωτοφανής προσπάθεια ποδηγέτησης και εκβιασμού της λαϊκής θέλησης που επιχείρησε με τη Διακαναλική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Να σταλθεί το μήνυμα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δε χρειάζεται διακαναλικά δεκανίκια. Ότι οι αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες δε χρειάζονται πατρώνους για να τις ξελασπώσουν.

Ψήφο στην Κοινωνία των Δημοτών

Η ψήφος μας μπορεί να τους τιμωρήσει!

ΟΧΙ στην αδιαφορία, στην αποχή, στη λευκή ψήφο που τους πριμοδοτεί!

Όχι στην ανέξοδη ψήφο διαμαρτυρίας που δεν τους κοστίζει!

ΝΑΙ στην αυτοδιοίκηση, ψήφο στην Κοινωνία Δημοτών Παπάγου – Χολαργού, που θα την φέρει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, και θα δημιουργήσει ένα πολύχρωμο κενό στον πράσινο και γαλάζιο εκλογικό χάρτη των Μεγάλων Καναλιών το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Γιατί, πραγματικά, αν αφήσουμε κι αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, τότε είμαστε, ως κοινωνία, άξιοι των Μνημονίων, των Βατοπεδίων, ιθαγενείς κακο-μιρηδες που θα προσβλέπουν σε Καταρ-αμένους «επενδυτές» με χάντρες και «πράσινη ανάπτυξη»!

               

             Οι τελευταίοι των Μοϊκανών; ΟΧΙ βεβαίως!

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις