ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


87. "Maak Lawaai" ....από τον RAYMZETER (*)
741 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2007
17:03
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Ποιότητας 2007 – Στόχοι για το 2008
 
 
Το blog γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 με το εισαγωγικό Άρθρό : « Από τον Ερμή στον Προμηθέα...» 
                                                                    
Από το Άρθρο 2. «Ο θρύλος του Κθούλου», ή τρεις προσεγγίσεις για το μέλλον ….από τους Metallica, καθιερώθηκε η μορφή των τίτλων να είναι ο τίτλος ενός μουσικού κομματιού με άμεση ή συνηθέστερα έμμεση αναφορά στο περιεχόμενο.
Από το Άρθρο 9. προστέθηκε ο υπερσύνδεσμος με το τραγούδι του τίτλου.
Από το Άρθρο 84. άλλαξε η εμφάνιση (γραμματοσειρά και μέγεθος ).
Πολύ σύντομα θα εισαχθούν γραφήματα και φωτογραφίες.

 

Έχουν δημοσιευθεί 88 Άρθρα με σχεδόν καθημερινή συχνότητα , σύνολο επισκέψεων 9300, μέσος όρος 105, διάμεσος 120, ελάχιστο 66 και μέγιστο 174.

Οι μουσικοί τίτλοι ήταν σε αναλογία 3:1 ξενόγλωσσων / ελληνικών, εξετάζεται προσεκτικά το εξής εύρημα : τη μεγαλύτερη ως άνω επισκεψιμότητα είχε το Άρθρο 56. με τίτλο «Σιωπηλά σήμερα» … (χωρίς μουσική προσφορά !).
Τα τραγούδια εκφράζουν τις μουσικές προτιμήσεις του γράφοντος και όπως το περιεχόμενο των άρθρων ισορροπούν μεταξύ των προσμονών των τακτικών αναγνωστών και της επιχειρούμενης προσπάθειας αναβάθμισης των γνώσεών τους.
Εξετάζεται η προσφορά δημοτικών – παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, καθώς και η πλήρης κατάργηση των «μουσικών τίτλων».
 
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Θεματολογίας 2007
 
Τα Άρθρα 2. έως 8. αποτελούν την εισαγωγή στην Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα.
Τα Άρθρα 9. έως 19. πραγματεύονται την εισαγωγή στη Διαχείριση των Συμμετόχων.
Τα Άρθρα 20. έως 32. οριοθετούν  την Κ.& Π.Υ. σε σχέση με τη Φιλανθρωπία και την Οργανωσιακή Ηθική.
Στο Άρθρο 31. υπάρχει η Ανακεφαλαίωση του 1ου Κύκλου και στο Άρθρο 33. παρουσιάζονται οι πρώτοι δύο «Αξιόλογοι Υπερσύνδεσμοι» (υπάρχουν στην αριστερή μόνιμη στήλη και σας συμβουλεύω να τους επισκέπτεσθε μία φορά την εβδομάδα).
Τα Άρθρα 34. έως 41. αποτελούν την εισαγωγή στη Συστημική προσέγγιση σε αντίθεση με την επικρατούσα «χύμα στο κύμα».
Τα Άρθρα 42. έως 60. πραγματεύονται τη Διαχείριση για την Ποιότητα.
Τα Άρθρα 61. έως 70. πραγματεύονται τη Διαχείριση για την Υγεία και Ασφάλεια.
Τα Άρθρα 72. έως 86. πραγματεύονται τη Διαχείριση για το Περιβάλλον, (η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί).

Η εκτενής ενασχόληση με τα Συστήματα, ενώ το υποτιθέμενο κεντρικό θέμα είναι η "Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα", θα συνεχισθεί και το 2008, με επέκταση σε πλαίσια και μοντέλα Αριστείας. Η συστημική προσέγγιση είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην Κ.& Π.Υ. Είτε για συλλογικούς Οργανισμούς (Κερδοσκοπικούς ή Όχι), είτε για τον καθένα / μία από μας.

(*) ... Ολλανδός "ράπερ"... γύρισε το βίντεο "Κάντε Θόρυβο" για τη Διεθνή Αμνηστεία σε καταυλισμό τσιγγάνων κοντά στην Αθήνα...

Αντιγράφω από το άρθρο του Διονύση ΓΟΥΣΕΤΗ (πρ. Γραμματέα της Δ.Α.) στη χθεσινή "Αυγή" : Οι πολιτικοί θα βγάλλουν διαγγέλματα με βαθυστόχαστες σκέψεις. Θα μας επιδείξουν πάλι την ευαισθησία τους, με επισκέψεις σε αναξιοπαθούντες, σε κατάκοιτους, σε απελπισμένους, συνοδευόμενοι πάντα από τηλεοπτικά συνεργεία. Θα αποφύγουν όμως τις κακοτοπιές. Δεν θα πάνε στους Τσιγγάνους του Βοτανικού που, με το ξεκίνημα του νέου χρόνου, πρέπει να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους, σε οικόπεδο της "Βιαμάξ", σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης έξωσης. Το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι τους είπε πως το μόνο που τους απομένει είναι να βρούν άλλο χώρο παράνομα, με κίνδυνο να συλληφθούν και να δικαστούν στο αυτόφωρο. Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή μετεγκατάσταση, στο οποίο όλες οι κρατικές και ανεξάρτητες αρχές της Ελλάδας, όπως και τα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης επανειλημμένα αναφέρθηκαν, αποτελούν στη χώρα μας επίδειξη ενδιαφέροντος θεωρητική...

http://www.youtube.com/watch?v=lwHesbzwgoc

Σχόλια

31/12 10:17  XRYSA
Χρόνια πολλά!
Ευτυχισμένο το νέο έτος!
31/12 11:05  τσέρουλας
Καλή σας ημέρα.
Πριν από κάτι μέρες μας κατσαδιάσατε γιατί δεν αγοράσαμε τα δύο 4χ4 στην προσφερόμενη εξευτελιστική τιμή των 16 και έτσι μας τα πετάξατε κατάμουτρα την επομένη εις το ορθόν και διπλάσιο.
Και για να μην την ξαναπάθουμε καθήσαμε και προσέξαμε:
Στο
άρθρο 87 βλέπουμε τα στατιστικά για άρθρα 88 και όχι για 86, ως ήτο αναμενόμενο .
Μοιάζει με σφάλμα και όμως δεν είναι.
Θα μπορούσε να αποτελέσει το σημερινό κουίζ.
Στο οποίο σπεύδω και απαντώ .Οι αριθμοί 65 και 72 εμφανίζονται δύο φορές έκαστος σε διαφορετικό άρθρο κάθε φορά.
Και τα 86 είναι 88.

Ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη,ή για να σας πειράξω ο μοναδικός ο μαθητής που σας απέμεινε εν τη τάξει;ή για να πειράξω εμέ ο μοναδικός ο μαθητής που έχασε το έτος και έμεινε στην ίδια τάξη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Με σεβασμό
31/12 16:19  elenitsa 1
Αγαπητε Προμηθεα,να εισαι παντα ακμαιος κι ορεξατος για να μας διδασκεις.Το νεο ετος ευχομαι να σου φερει ακομα μεγαλυτερη ορεξη για δημιουργια σε καθε τομεα και ευτυχια στην οικογενειακη σου ζωη.
31/12 18:28  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλε τσέρουλα, το εορταστικό άρθρο της 21/12/2007 σας αφιερώνεται διπλά : ως τακτικού και οξυδερκούς αναγνώστη !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις