ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Λιμάνι στην Αϊτή - ΙΙΙ
963 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010
17:53

Αγαπημένε μου μπαμπά, φιλτάτη "μπλογκογειτονιά"

Σας γράφω από την Toulon. 

  • Φτάσαμε χτες το βράδυ ταξιδεύοντας 18 ώρες: Αϊτή - Γουαδελούπη - Παρίσι - Μαρσίλλια, στη "Business Class" (ξέρετε: champagne, άπλα, επιλογή ταινίας κ.λπ...) διότι η Εταιρία - Πελάτης έμεινε κατάπληκτη από την αποτελεσματικότητα της Ομάδας του Έργου και την ταλαιπωρία που περάσαμε και ήθελε να μας ανταμοίψει κάπως...   
  • Στο αεροδρόμιο της Γουαδελούπης (θυμίζω: υπερπόντιος Νομός της Γαλλίας, άρα έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!) πληροφορηθήκαμε πρώτη φορά για την επιδημία χολέρας ακριβώς στην περιοχή όπου πριν από μία εβδομάδα τσαλαβουτούσαμε στις λάσπες! Το ξενοδοχείο μας ήταν λίγο πιο πέρα από το Νοσοκομείο που δείχνουν οι σκηνές στην τηλεόραση... Βεβαίως πίναμε μόνο εμφιαλωμένο νερό και έχουμε κάνει όλα τα εμβόλια,.. αλλά για τη χολέρα δεν υπάρχει εμβόλιο!    
  • Για το λόγο αυτό προτίμησα να πάω στην Toulon, στο σπίτι ενός από τους συναδέλφους της Ομάδας, το οποίο είναι δίπλα στο Νοσοκομείο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού και όχι στο δικό μου στη Μαρσίλλια. Επί πλέον λόγος είναι οι πρόσφατες διαδηλώσεις, οι οποιες γίνονται ακριβώς στη γειτονιά μου - κοντά στο λιμάνι <εκεί>.
  • Πάντως η περόδος επώασης έχει περάσει χωρίς κανείς μας - ευτυχώς - να έχει εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα...
  • Σας φιλώ, "Νυχτερίδα" - Μυρσίνη Κ.

                                                                

Moby & Eva Amaral - "Escapar"

 

Σχόλια

23/10 18:10  PREMIUM
Καλά τα νέα σου Μυρσίνη ! Να χαρεί και ο μπαμπάς ! :-)
Η e-γειτονιά άλλαξε από ... ΤΟΤΕ που έφυγες ! Αλλά τάχει ακόμη τα ... "αρώματά" της ! :-)
23/10 22:00  Μαικήνας
Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις κάποιον Έλληνα θα βρείς. Βάστα Μυρσίνη.
23/10 23:51  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
κύριε Κατσαρέλη καλησπέρα.

Ήθελα να σας το γράψω το θέμα της χολέρας, αλλά μεσολάβησε ένα πρόβλημα υγείας και δε μπόρεσα...

Είδατε εν έτει 2010 τι τραβάει ο κόσμος;
Χολέρα αδέλφια μου. Χολέρα!

Η ευθύνη εν προκειμένω δεν προσωποποιείται. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Οι παλαιότεροι περισσότερο, οι νεότεροι λιγότερο, αλλά όλοι φταίμε. Όχι μόνο επειδή δεν στείλαμε την ελεημοσύνη μας (εκεί ή σε οποιαδήποτε άλλη τριτοκοσμική χώρα), αλλά για την αδιαφορία μας, τις πολλές παραλήψεις μας και πάει λέγοντας.

Σαν σχετικό, αλλά τρανταχτό παράδειγμα, φέρνω τα όσα ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ φωνάζει ο Ηρακλής στο μπλόγκ του: Τον Κινέζο καπετάν Γουέη ΟΛΟΙ τον καλοδέχτηκαν, τη στιγμή που η Κίνα δεν έχει τίποτε άλλο παρά μία στυγνή δικτατορία (το τι κάνει δεν θα το αναλύσω), οικολογικά εγκληματούσα, κλπ κλπ. Τον υποδέχτηκες με ανοιχτές αγκάλες (μη χάσουμε τον επενδυτή και φυσικά μη χαλάσουμε το politically correct image μας - τόσο εμείς όσο και η οποιαδήποτε χώρα); Τσάκ έβαλες όχι απλά ένα λιθαράκι, αλλά ένα αγκωνάρι στο σάπιο παγκόσμιο οικοδόμημα. Δεν φώναξες; Ο (κάθε) καπετάν Γουέη (ο κάθε Κλίντον, Μπούς, Μέρκελ, Σαρκοζί, Νετανιάχου, Καντάφι, κλπ κλπ) θα συνεχίσει να κάνει όσα γνωρίζει να κάνει και χειρότερα,αφού κανένας δεν τολμάει όχι να τον εμποδίσει, αλλά ούτε να τον ψέξει. Όμως κάποια στιγμή έρχεται και η σειρά των σιωπούντων να υποστούν τις συνέπειες της σιωπής τους.

Ο καιρός νυν εστί και ο νοών νοείτω.

Συγγνώμη για τη φλυαρία.

Καληνύχτα σας.
24/10 01:49  GIASEMI
καλή δύναμη στο κορίτσι σας αλλά και σε σας..
24/10 10:09  Μαικήνας
"Όμως κάποια στιγμή έρχεται και η σειρά των σιωπούντων να υποστούν τις συνέπειες της σιωπής τους." Πολύ σωστό
Πάντως ο Προμηθέας και η κόρη του είναι τυπικά παραδείγματα μη σιωπούντων.

Η παραπάνω φράση είναι καλή για να αντικρούσει κανείς την αυξημένη αποχή. Τι λές εσύ Τριαντάφυλλε;24/10 15:46  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ευχαριστώ όλες και όλους για τα σχόλια.
Η Μ. δεν είχε τόσο επιτακτική οικονομική ανάγκη να πηγαίνει να "θαλασσο-λασπο-πνίγεται". Το απεφάσισε για να είναι σε θέση να δημιουργήσει, να εφαρμόσει όσα έμαθε και να αποφύγει την ελληνική μιζέρια. Δυστυχώς τις <εδώ> σπουδές της χρηματοδότησε η Ελληνική Κοινωνία, η οποία δεν εισπράττει τίποτα από την επένδυση αυτή.
Γιώργο, όντως πολύ ωραίο επιχείρημα, θα το αξιοποιήσω στη δική μας Αυτοδιοικητική προσπάθεια.
24/10 17:28  PREMIUM
Πατριώτ ... Μη γράφεις λυπητερά γιατό ο γιόσο μ΄ έχασε το πρωί από ... Κολομβιανό ! :-)
Και dans son pays ! A Xalkidiki :-)
~~~~~~~@~~~~~~~
24/10 17:30  PREMIUM
01/11 21:05  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
"Τι Κοζάνη , τι Λωζάνη"...
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οδεύσει προς Ταϊτή αυτή τη φορά!
01/11 22:45  PREMIUM
:-) Πατριώτ ... :-)
Λες από τα ποτοστικά <ε-κ-ε-ί> να ερχόταν η κατεβασιά στα τσιμεντένια ρείθρα του δρόμου που φωτογραφιζόταν ή από την προηγούμενη νεροποντή ??? :-)
01/11 22:46  PREMIUM
:-) Πατριώτ ... :-)
Λες από τα ποτιστικά <ε-κ-ε-ί> να ερχόταν η κατεβασιά στα τσιμεντένια ρείθρα του δρόμου που φωτογραφιζόταν ως αξιοθέατο από τους τελευταίους τουρίστες του φθινοπώρου ή από την προηγούμενη νεροποντή ??? :-)
ΥΓ. Διορθωμένο και επαυξημένο ! :-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις