ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


84. "Don't Give Up" ...από τους PETER G. και KATE B. (*)
727 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2007
19:54

το πλαίσιο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

Μιας και ο φίλτατος Goldmine φιλοξένησε στον "οίκο" του http://goldmine.capitalblogs.gr/listArticles.asp με πολύ κολακευτικά σχόλια ένα τμήμα αυτού του πονήματος, ας δώσω σήμερα κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο, μακρόπνοο, προσωπικό έργο - στοίχημα. Σκοπόν έχει τη διάδοση στην Ελλάδα των διεθνών αναζητήσεων στο πεδίο της "Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας". Ιδιαιτέρως δε στις Μεσαίες - Μικρές - πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, η οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι κατανοητό από τους επιχειρηματίες - ανεξαρτήτως επιπέδου συγκροτημένης μορφής γνώσεων Μάνατζμεντ - και να είναι απλό στην εφαρμογή του σε μία κατεύθυνση "αυτομόρφωσής" τους.

Στόχος είναι, όχι μόνο ο προσανατολισμός των επιχειρηματιών / μάνατζερς σε "δράσεις Κοινωνικά και Περιβαλλοντικά Υπεύθυνες", αλλά η σύνδεση τους με την "εταιρική ανάπτυξη". Φιλοδοξία δηλαδή του γράφοντος είναι η προσφορά ενός ολοκληρωμένου εργαλείου μάνατζμεντ "τριπλού στόχου αποτελεσμάτων" ή "αειφόρου ανάπτυξης" προσαρμοσμένου στις ελληνικές συνθήκες !...

Το πλαίσιο είναι δομημένο σε τρία επίπεδα - βήματα με δύο τμήματα το καθένα. Στο πρώτο τμήμα συμπληρώνονται από τον επιχειρηματία ερωτηματολόγια και κωδικοποιούνται μια σειρά από σημαντικά στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της επιχείρησης. Στο δεύτερο τμήμα - την εργαλειοθήκη - προσφέρεται υλικό το οποίο βοηθά τον επιχειρηματία να βελτιώσει τη λειτουργία της επιχείρησης και να την οδηγήσει σε καλύτερα Οικονομικά, Κοινωνικά και Περιβαλλοντικά Αποτελέσματα.

Πέρυσι τέτοιες μέρες ολοκληρώθηκε το 1ο βήμα, το οποίο την άνοιξη παρουσιάστηκε σε Συνέδρια και "τρέχει πιλοτικά" σε επιχειρήσεις. Αυτού του βήματος μέρος του υλικού αναρτήθηκε. Πρόκειται για παρουσίαση σε Power Point, την οποία ο επιχειρηματίας παραλαμβάνει μαζί με ένα τυπωμένο κείμενο (αντιστοίχου έκτασης) και ένα απλό λογιστικό φύλλο Excel, το οποίο συμπληρώνει με τις απαντήσεις του στα ερωτηματολόγια και παίρνει τα προφίλ της λειτουργίας της επιχείρησής του.

Το 2ο βήμα ετοιμάζεται... Μεταξύ άλλων θα περιέχει - στην εργαλειοθήκη - απλές πληροφορίες - παρουσίαση - της Συστηματικής προσέγγισης ( Ποιότητα - Υγεία και Ασφάλεια - Περιβάλλον ...).

Λύνεται φαντάζομαι και το μυστήριο του blog, το οποίο από το πλαίσιο πήρε το όνομά του και αποτελεί επομένως συνιστώσα του όλου εγχειρήματος... Ο προσεκτικός αναγνώστης θα διακρίνει στα πρώτα άρθρα στοιχεία από το 1ο βήμα του πλαισίου. Ο υπομονετικός και ανεκτικός θα αναγνωρίσει στο 2ο βήμα - όταν εκδοθεί - στοιχεία από τα άρθρα στο blog !

Το υπόλοιπο υλικό από το 1ο βήμα θα αναρτηθεί προσεχώς εδώ. Φαντάζομαι, ότι ουδεμία /εις τακτική αναγνώστρια /ης διατηρεί αμφιβολίες... το υλικό του πλαισίου δεν προορίζεται για εμπορική εκμετάλλευση... στα πλαίσια της "Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας" του γράφοντος η όλη προσπάθεια - με την όποια χρηστική αξία - διατίθεται δωρεάν...

(*)... ο τίτλος της σημερινής μουσικής προσφοράς αυτοαπευθύνεται εις το γράφοντα... μηνύματα συμπαράστασης προφανώς επιθυμητά και ευπρόσδεκτα...

http://www.youtube.com/watch?v=L-p2sbt_C4w&feature=related

Η αλλαγή γραμματοσειράς και μεγέθους γραφής αποτελεί συμμόρφωση σε παρατηρήσεις αναγνωστών : Gemba Gentashu !  Αναμένω και επ' αυτού τα σχόλιά σας !...           

Σχόλια

26/12 20:08  mc
Πολύ καλύτερα φίλε μου!
Κάθε επιτυχία στο εγχείρημα σας, το στοίχημα είναι μεγάλο και οι τρέχουσες συνθήκες όχι και τόσο πρόσφορες. Αυτό όμως το κάνει ακόμα πιο προκλητικά όμορφο.
26/12 21:54  PREMIUM
Ευαίσθητη και σημαντική προσπάθεια με "σκληρό" μέχρι σήμερα τρόπο γραφής τυπικά και...ουσιαστικά...:-)

Θα πήρατε ιδιαίτερα μαθήματα από το δάσκαλο των...μπλόγκς στα παραπάνω...:-)
26/12 22:02  evie
Εύχομαι 100% επιτυχία στο προσωπικό σας έργο-στοίχημα δηλαδή όλες οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα να αποκτήσουν κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα και να κατανοήσουν ότι μόνον έτσι θα επιτύχουν βιωσιμότητα και μεγιστοποίηση των κερδών τους μακροπρόθεσμα.
(Το μεράκι και η εντιμότητα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης νομίζω ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάκτηση του παραπάνω στόχου)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις