ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Τετάρτη 29/9 Πολιτιστικά Δρώμενα – Αυτοσχεδιάζοντας σε δημόσιο χώρο
655 αναγνώστες
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010
16:36

Αυτοσχεδιάζοντας σε δημόσιο χώρο…
“Ό,τι συμβαίνει σε μικρή κλίμακα, έχει μεγαλύτερη επιρροή.” Maya Politis

Την Τετάρτη 29/09, στο Πάρκο του Παπάγου (μετά τις 6 το απόγευμα) θα συναντηθούμε για να χορέψουμε, να ζωγραφίσουμε,να παίξουμε μουσική, να τραγουδήσουμε, να συζητήσουμε, να αυτοσχεδιάσουμε σε ένα δημόσιο χώρο. Όσοι έρθουν και όσοι περάσουν μπορούν να κάτσουν, να μας μιλήσουν, να συμμετάσχουν. Ο καθένας μας μπορεί να εκφραστεί όσο και όπως θέλει. Σκοπός μας να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες των κινήσεων, των ήχων, των χρωμάτων, του χώρου.

Άλλωστε, κάθε κίνησή μας είναι χορός,κάθε ήχος μουσική,κάθε γραμμή πάνω στο χαρτί καλλιτεχνική δημιουργία. Ο Merce Cunningham είχε πει πως το ανθρώπινο περπάτημα είναι η ύψιστη κίνηση και ταυτόχρονα ο John Cage είχε συμπληρώσει πως ο ήχος των αυτοκινήτων παρουσιάζει ένα τεράστιο μουσικό ενδιαφέρον καθώς δεν είναι ποτέ ο ίδιος.
Η σωματική “ομιλία” χωρίς προκαθορισμένες φόρμες, κινούμενη στο πλαίσιο του παιχνιδιού,του τυχαίου και της φαντασίας πολλές φορές αρκεί για να ανακαλύψουμε τον συνάνθρωπό μας. Η μουσική συνάντηση δύο ήχων μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας μουσικής φράσης, μιας επικοινωνίας μέσα από τη δημιουργία. Όλα αυτά καθορίζουν και καθορίζονται από το χώρο….
Δημόσιος χώρος….
Ο δικός μας χώρος και ο χώρος των άλλων• μια λευκή παλέτα πάνω στην οποία μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας• ένα σημείο συνάντησης και επαφής με τη συλλογικότητα,την πολιτική, την τέχνη• η ιστορία. Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο δεν ταυτίζεται με τη συνεχή προφύλαξή αυτού, αλλά συνίσταται ακριβώς στην αξιοποίηση του. Η μη αξιοποίηση του δημόσιου χώρου τού στερεί το βασικό χαρακτηρισμό του. Οφείλουμε να ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του για να τον κρατάμε ζωντανό.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
 

Nishat Khan and Paco Pena

Σχόλια

27/09 17:44  PREMIUM
Πατριώτ ... Λάθος timing !
Να το επαναλάβετε, όταν θα σπάσουμε πάλι τις 5000 μονάδες του Γουδή ! :-)
27/09 18:57  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ουδεμία σχέση με την οργάνωση του έχω! Το οργανώνει μια παρέα παοδιών που μόλις τέλειωσε το Λύκειο. Απλός καλεσμένος είμαι και δεν θα πάω διότι συμπίπτει με εκδήλωση του ΤΕΕ.
Αν - λάθος - ΟΤΑΝ πάρουμε το Δήμο θα κάνουμε "κάθε μέρα πάρτυ",.. οπότε κάποιο θα συμπέσει και με τις 5.000 μονάδες!
27/09 23:13  PREMIUM
Θα γίνουμε δηλαδή Animal Parties όπως λένε στα καλά Αμερικάνικα Πανεπιστήμια ??? :-)
Ο Βενιαμήν προβλέπω να δουλεύει στο ... Σουσσάκι Κορίνθου ! http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=62607147
Πολύ κοντά με τον Προαστιακό πια ! :-)
27/09 23:14  PREMIUM
Είναι και ... γαλλομαθής (C2 από τα 14 :-)
27/09 23:53  PREMIUM
Λάθος μου ! Το σωστό είναι Party animals ! :-)
Επειδή ΚΑΙ τα Γαλλικά μου τάχω "ψιλο"ξεχάσει μπορείς να μου γράψεις τους στίχους, όταν βρεις χρόνο ???
http://www.youtube.com/watch?v=5yjiB6NewRo&feature=player_embedded
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις