ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Solidão (Canção do Mar)
874 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010
20:13

Το άρθρο το οποίο ακολουθεί, ίσως θα έπρεπε να είχε γραφεί ως "γράμμα προς τους Oberon και ανήσυχο πατέρα"... Γράφτηκε όμως στο μίτο <Απόψεις και ερωτήσεις για τις Κατευθύνσεις στη Σχολή μας> στο ανεξάρτητο portal των "παιδιών μου" (όπου η συζήτηση αφορά στο ποια κατεύθυνση - και με ποια κριτήρια - είναι καλύτερο να επιλέξουν στο 7ο εξάμηνο) στη Σχολή ΠΜ του ΕΜΠ.

<Η παρακάτω ιστορία ίσως μοιάσει αρχικώς off topic, θα είχε θέση <αλλού>: viewtopic.php?f=16&t=481&start=20
Πιστεύω όμως, παρότι αφορά σε άλλη Σχολή και άλλες κατευθύνσεις δίνει κάποιες ενδείξεις από την πραγματική ζωή του Μηχανικού, άρα είναι χρήσιμη <εδώ>.

1. Η <Μ.> Διπλωματούχος ΑΤΜ ΕΜΠ με κατεύθυνση <Περιβάλλον - Πολεοδομία> και με Μεταπτυχιακό σε <Καινοτομία και Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας & Ασφάλειας> εργάζεται (από πέρυσι) σε γαλλικό όμιλο τεχνικών εταιριών.
2. Προχθές (της ανακοινώνουν) και χθες έφυγε εσπευσμένως για χώρα της Βορείου Αφρικής, με αποστολή να εγκαταστήσει πλωτό ραδιοφάρο (GPS) σε μεγάλο λιμενικό έργο της μητρικής εταιρίας.
3. Για κάποιο λόγο το γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν η εταιρία, τους άφησε "στα κρύα του λουτρού" πριν το τελικό - κρίσιμο στάδιο. Ο επικεφαλής του τμήματος (της μητρικής) ήταν στο Μαιευτήριο, όπου γέννησε η σύζυγός του. Η ομάδα του ήταν στη Μαλαισία σε άλλο έργο. Ο μόνος αντίστοιχος έμπειρος της θυγατρικής (τμήμα εκεί δεν υπάρχει) ήταν στο Καμερούν (ούτε στο τηλέφωνο ...)
4. Η μόνη με γνώσεις κορμού, (σ.σ. δηλαδή υποχρεωτικών για όλους /ες μαθημάτων στις Σχολές του ΕΜΠ ανεξαρτήτως κατεύθυνσης σε μεγαλύτερα εξάμηνα), άντε και επιλογή <Δορυφορική Ναυσιπλοίια> σε προπτυχιακό επίπεδο, στην εταιρία, τη θυγατρική , αλλά και τη μητρική (της μητρικής)... με άμεση διαθεσιμότητα αποστολής ήταν η <Μ.>.
5. Τους εξήγησε βεβαίως ότι επί του θεωρητικού μόνο γνωρίζει το πεδίο και το κοντινότερο το οποίο έχει κάνει στην πράξη, είναι μόνο ασκήσεις και θέμα εξαμήνου.
6. Ο επικεφαλής του τμήματος της μητρικής, (ο περιχαρής μπαμπάς) της υποσχέθηκε 24/7 ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή (στο κινητό)... Ο επι τόπου Project Manager του έργου απλώς τη ρώτησε εάν παθαίνει ναυτία, διότι το σκάφος με τα ηλεκτρονικά συστήματα όπου θα εργάζεται έχει μήκος 20 m και στην περιοχή τα κύματα έχουν ύψος 3m. Ευτυχώς ως ιστιοπλόος και Ναυτοπρόσκοπος αυτό δεν είναι πρόβλημα...>

Σημ. 1 Οι παλαιότεροι στη "μπλογκογειτονιά" βεβαίως γνωρίζουν την "αιμοβόρο Νυχτερίδα" συνιδιοκτήτρια του βλοκίου

Σημ2. Στο άρθρο στο ΕΜΠ έβαλα το άσμα του τίτλου (βλ. mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp), εδώ κάτι άλλο σχετικό για τη θαλασσοδαρμένη στις ακτές του Ατλαντικού:

Μουσική: Χ. Λεοντής - Στίχοι: Γ. Αρμένης - Ερμηνεία: Μ. Σουλτάτου

                                                     

 

Σχόλια

07/09 22:13  PREMIUM
Καλή της επιτυχία στις ... "ταρζανιές" της πατριώτ ! :-)
Εγώ θα δω μαζί τους απόψε μια ταινία :
Από το ... Παρίσι με αγάπη !
("Ρουφάω" τις στιγμές αλλά περνάνε οι...ρημάδες ούτως ή αλλέως :-)
07/09 23:36  oberon
30 φυλλε,

"If you fail with your children then I don't think anything else matters very much".
Jackie Kennedy


Thus :
"If you succeed ... "

Η πλάκα είναι ότι η συνέχεια είναι α-κ-ρ-ι-β-ώ-ς η ίδια ...
08/09 15:28  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Επειδή για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατό να σχολιάσω στο <αστέρι> το γράφω εδώ:
Υπάρχει ακόμη φαίνεται το Κ.Κ.Α (ΗΠΑ) και έχει ανταποκριτές παντού!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις