ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


79. "Don't Panic" ...από τον COLDPLAY (*)
825 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007
19:42

Διαχείριση για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (μέρος 8ο)

Βασικά βήματα της αναγνώρισης Περιβαλλοντικών Πλευρών και αξιολόγησης αντιστοίχων Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (3) :

5ο βήμα : Προσδιορισμός αντικειμενικών σκοπών και στόχων.

  • Προσοχή στις νομικές και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις ! Η νομοθεσία για το Περιβάλλον στην Ελλάδα εξελίσσεται ταχύτατα (ίσως ταχύτερα και από τις ευρύτερες φορολογικές μεταβολές). Συνεχώς ενσωματώνονται Κοινοτικές Οδηγίες ! (άλλο που κανένας δεν τις παίρνει χαμπάρι... και γενικώς δεν εφαρμόζονται...)
  • Βασιζόμαστε στις σημαντικότερες Περιβαλλοντικές Πλευρές, ( τις οποίες υπενθυμίζω προσδιορίσαμε με το "χέρι στην καρδιά" ) - Α! μπα πετάμε και εξασθενές Χρώμιο στον Ασωπό ?... Μα είχαμε εκτιμήσει ως σημαντικότερη την κατανάλωση χαρτιού από τις εκτυπώσεις των mails και μάλιστα είχαμε εκπονήσει φιλόδοξο πρόγραμμα και στόχους βελτίωσης !...
  • Βασιζόμαστε στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες. Ορθώς ! ΔΕΝ θα βάλλουμε "φιλτρα" τα οποία διπλασιάζουν το κόστος παραγωγής !  Μήπως όμως πρέπει να "ψαχτούμε" ? Να προσλάβουμε τον "κίνδυνο" ως "ευκαιρία" και όχι ως "απειλή" ! Να επιδιώξουμε ΕΜΕΙΣ την Καινοτομία - φθηνή λύση ? ( Λεπτομέρειες περί "Διαχείρισης Κινδύνων" προσεχώς...)
  • Εξετάζουμε "με νέο μάτι" τις οικονομικές. λειτουργικές και διοικητικές απαιτήσεις ... Μήπως τελικά μας συμφέρει να προσλάβουμε και κανένα /μια με υψηλότερες τεχνικές - επιστημονικές  γνώσεις και δεξιότητες και ας μας κοστίσει κατιτίς παραπάνω ? Η Περιβαλλοντική Διαχείριση αποτελεί κέντρο κόστους ή μήπως κέντρο κέρδους ? ΄(ΟΛΕΣ οι έρευνες σε Οργανισμούς που την εφαρμόζουν τεκμηριώνουν το δεύτερο...)
  • Δεν ξεχνάμε - συλλέγουμε προσεκτικά - τις απόψεις, προτάσεις, παράπονα όλων των Συμμετόχων !

 

(*)... ζήτησα από τη "νυχτερίδα" (με την οποία υπενθυμίζω συγγράφουμε την παρούσα ενότητα)... ένα βίντεο "οικολογικής τρομοκρατίας" ... και μου πρότεινε αυτό... τις ευθύνεται ?

http://www.youtube.com/watch?v=-4w7an00vGI

 

 

 

   

Σχόλια

18/12 21:36  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Στα "μουλουχτά" η απάντηση στο προχθεσινό - ανάριθμο - Quiz :
Το ερωτικό τραγούδι ανήκει στον Κάρολο Μαρξ (τον αυθεντικό)...
"Ερωτικά ποιήματα", εκδ. Ερατώ, Αθήνα 1982 (μετάφραση : Ε. Αρανίτσης)
18/12 21:54  evie
Σίγουρα ιδέα της "νυχτερίδας" θα είναι οι έξυπνες οικονομικές και καινοτόμες λύσεις... μπράβο "νυχτερίδα".
19/12 09:51  coldplay
Νυχτεριδα ευχαριστω για το video clip..!
Φιλε Ερμη καλο θα ηταν να βαζαμε στα θεματα και ενα θεμα για το περιβαλλον.
Επισης ισως θα ηταν ωραια να βαζαμε και ενα θεμα για την μουσικη ή τα χομπυ μας ωστε να γνωριστουμε καλυτερα..
Ευχαριστω την οικογενεια για την τιμη που μου κανατε και καλο ταξιδι στη νυχτεριδα..
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις