ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


76. "Just Like A Pill" ......από την PINK (*)
731 αναγνώστες
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007
19:39

Διαχείριση για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (μέρος 5ο)

Ας εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ένος Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρησης :

Πρέπει να είναι Πλήρες :

  • Επικεντρώνεται σε θέματα οργάνωσης αλλά και σε διεργασίες, προϊόντα και υπηρεσίες
  • Αναφέρεται σε όλα τα τμήματα του Οργανισμού
  • Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν περιβαλλοντικές ευθύνες και είναι ενήμεροι γι'αυτές

Πρέπει να είναι Κατανοητό :

  • Προσδιορισμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες για όλους
  • Καθορισμένοι Περιβαλλοντικοί σκοποί και στόχοι
  • Επαρκής και κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού για την κατανόηση τόσο των περιβαλλοντικών θεμάτων, όσο και του Συστήματος

Πρέπει να είναι Ανοιχτό :

  • Ενθάρρυνση συνεργασίας, μέσω της εσωτερικής επικοινωνίας και πληροφόρησης
  • Κυκλική διαδικασία συνεχούς βελτίωσης των λειτουργιών του Οργανισμού, άρα και της Περιβαλλοντικής Επίδοσης

Τα παραπάνω έχουν εφαρμογή σε όλα τα Συστήματα, τα οποία ήδη εξετάσαμε (απλώς αντικαταστήστε το Περιβάλλον με Ποιότητα ή Υγεία και Ασφάλεια)

Τι οφείλει λοιπόν να κάνει ο κάθε Οργανισμός - αλλά μην ξεχνιόμαστε - όλοι μας ( υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα ενότητα ασχολούμαστε με τις περιβαλλοντικές πλευρές, επιπτώσεις και υπευθυνότητα ΟΛΩΝ ΜΑΣ)

Να αναγνωρίσει τις Περιβαλλοντικές πλευρές του και να αξιολογήσει τις αντίστοιχες Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, το αποτύπωμα του ...

(*)...  πόλεμο προσφορών άνοιξε ο Radio N.W.  με "σύγχρονες μαύρες θεές"... απαντάμε με υπερπροσφορές σε "διαχρονικές λευκές θεές" ... ο τακτικός αναγνώστης θα κρίνει... η τακτική αναγνώστρια ας μην ανησυχεί ... και οι δικές της προσμονές θα ικανοποιηθούν...

http://www.youtube.com/watch?v=_0sfPcm65lg&feature=related

Σχόλια

15/12 20:15  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ο φίλτατος thrass. έχει αποκλείσει τις παρεμβάσεις εις τον οίκον του...
Εδώ όμως και ελευθερίαν έχομεν και ελευθεριάζοντες είμεθα ( ο γράφων δε disciple του "θείου Μαρκησίου")...
1. "Αυθεντική ιστορία" : σε συνάντηση Υπουργών της Ε.Ε. ο εν λόγω Λευτέρης παρακολουθούσε αμήχανος - ως μη γνώστης ουδεμίας γλώσσας - (της μητρικής προφανώς συμπεριλαμβανομένης). Κάποια στιγμή εις εκ των παρισταμένων απευθυνόμενος εις αυτόν του λέει "very well" και απαντά ο "δικός μας" Νο, Νο ! "very - vakis" !...
2. Εξ αιτίας των γραφομένων σας ο τακτικός αναγνώστης και αναγνώστρια του ΠΡΟΜΗΘΕΑ θα υποστούν αύριο ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΟ Quiz (τα "ΣΟΣ" - απάντηση υπάρχουν εις το δικό σας κείμενο)...
15/12 20:37  Yannis K.
Δε παιζω, εχετε εξωτερικη βοηθεια...
ισχυρη μαλιστα!
15/12 23:52  elenitsa 1
Hard to believe,my friend,is it true?
Αυθεντικη ιστορια,επισης:δυο γυναικες,συζυγοι καπεταναιων απ'τη Χιο,επιστρεφουν μετα απο πολυμηνο ταξιδι με το καραβι που κυβερνουσαν οι ανδρες τους.Ηταν και γειτονισσες,απ'το κεντρο της Χωρας,εκει που τα στενακια ισα που χωρουν ενα φορτωμενο γαιδουρακι.Βγαινουν λοιπον στ'αντικρυνα μπαλκονια κι αρχιζουν τις χαιρετουρες.How do you do,μωρη?λεει η μια.Very γουελες,μωρη,απαντα η δευτερη.
Πασα ομοιοτης τυχαια.
16/12 12:18  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ωραίον και το ένα και το άλλο. Αγγλοχιώτες τους λέγαμε στην Αγγλία ελενίτσα. Λυπούμαι δια την έλλειψιν παρεμ΄βασεως εν τω εμώ ιστολογίω, αλλά όπως έχετε δει εγείρει πάθη και δεν μπορώ να έχω τη γνωστή ομάδούλα χρηστών με 238 ψευδώνυμα να δημιουργεί εντυπώσεις. Φθάνουν τα μονάστερα. Να με συμπαθείτε πάντως!
16/12 12:55  elenitsa 1
Φιλε Thrassakos,αφησατε απαντα τα ανθη να ανθισουν,κι ας μην ευωδιαζουν ωρισμενα εξ αυτων.Εξεστιν Κλαζομενιοις ασχημονειν.Υμεις ομως ας γινετε αυτο που τους πρεπει:χωριανος απο τα ΣΕΚΛΑΝΑ της Μ.Ασιας.Δωστε τους αυτο που ζητουν μετ'επιτασεως.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις