ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 4 - 5 - 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
897 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
23:03

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανοίγει μετά από χρόνια τις πόρτες του Φράγματος Μαραθώνα στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και για τις τρεις μέρες:

18.30 - 19.30: Επίσκεψη στο Μουσείο του Φράγματος με παράλληλη βίντεο προβολή της κατασκευής του Φράγματος - Περιήγηση στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας
19.30 - 20.30: Παράσταση: «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.» σε διαμορφωμένο χώρο στη βάση του Φράγματος

2500 χρόνια μετά την αρχαία μάχη, ο Μαραθώνας γίνεται πεδίο μιας νέας αναμέτρησης: του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό. Μια θεαματική μονομαχία, μια ειδική παράσταση χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών πάνω στο Φράγμα και στα γύρω καμένα. Το θέαμα μάς μεταφέρει σε μια φανταστική εποχή πλήρους λειψυδρίας όπου δύο νέοι Μαραθωνομάχοι αναρριχώνται στο φράγμα με σκοπό να περάσουν στην πλευρά που υπάρχει ακόμα νερό και ένας ανταποκριτής μεταφέρει ζωντανά στο κοινό την εικόνα. Μια συμβολική παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας και με το περιβάλλον γύρω μας.

Στην παράσταση συμμετέχουν:
- Παρουσιαστής: Γιώργος Αμυράς («Μένουμε Ελλάδα»)
- Χορευτής - Ζογκλέρ: Rowan Thorpe (ομάδα «Βίδα»)
- Χορευτής - Αναρριχητής: Αντώνης Στρούζας
- Ομάδα 10 αναρριχητών του Παύλου Τσιαντού
- Dj: Ευθύμης Θεοδόσης

Καλλιτεχνικοί συντελεστές παράστασης:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Ευθύμης Θεοδόσης

είσοδος ελεύθερη
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210-2144184 begin_of_the_skype_highlighting              210-2144184      end_of_the_skype_highlighting, 2144031, 2144098, 7495365 (8.00 - 14.00)

Πηγή:
http://www.eydap.gr/index.asp?a_id=741                                          

και μην ξεχάσετε να ευχηθείτε νοερά στη Μυρσίνη για την "ονομαστική" της εορτή και για καλή επάνοδο από τον κόλπο της Σύρτης, όπου λήγει η παρούσα φάση της αποστολή της

                                          

Σχόλια

27/05 09:56  geokalp
πολύ θα ήθελα να πάω!
όσες φορές έχω περάσει αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι ανοικτό προς το κοινό
ά ρε Ελλάδα με τις ομορφίες σου!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις