ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Για τη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου
645 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
23:40

<ΜΚΟ στο Σύνταγμα>

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του έγκριτου Συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου, στις 24/04/2010.

 
O Δ.Τσάτσος ξεχώρισε για την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και τους αγώνες που έδωσε, στην κατεύθυνση της εμπέδωσης δημοκρατικών θεσμών και πρακτικών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της  σπουδαίας ακαδημαϊκής   αλλά και πολιτικής του πορείας συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση του ρόλου της οργανωμένης κοινωνίας πολιτών ενώ στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια της «Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ  για το σύνταγμα και τους θεσμούς» για τη συνταγματική αναβάθμιση των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών στη χώρα μας .
 
«Αισθάνομαι  ότι  οι  ΜΚΟ  είναι  ο  επόμενος  βαθμός  πολιτικοποίησης» είχε δηλώσει στην συνάντηση που είχε με την Καμπάνια των 800 ΜΚΟ ο Δημήτρης Τσάτσος και συνέχισε: «Κινούνται  σε  ένα  χώρο  αξιακό … Αυτό, λοιπόν,  είναι  που  με  κάνει  να  αισθάνομαι  ένα  σεβασμό  και  μια  προσοχή,  ως  πολιτειολόγος,  σε  αυτή  την  εξέλιξη  του  πολιτικού  γίγνεσθαι»
 
Η απουσία του συνιστά βαρύτατο πλήγμα για την κοινωνία πολιτών η οποία έχασε ένα σύμμαχο και φίλο, αλλά και το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Μας άφησε το έργο του ως παρακαταθήκη για το μέλλον.
 
Καλό του ταξίδι…
 
                                   
Σχόλια

30/04 23:52  Goldmine
Υπήρξε μέγιστος.
Καλό του ταξίδι...
Μες στου Μαγιού τις μυρωδιές!
Και καλό μήνα!
01/05 14:09  cell
Περί "χειρισμού ορατότητας του γίγνεσθαι"
http://www.youtube.com/watch?v=DPgJYvgxDBI&NR=1

Καλό μήνα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις