ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Βραβεία "Βιώσιμης Ανάπτυξης" Ι - Πρόσκληση
954 αναγνώστες
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010
15:58
Βραβεία Βιώσιμης Ανάπτυξης από το QualityNet Foundation

Το QualityNet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών,  θεσμοθετεί για πρώτη φορά φέτος τα Βραβεία Βιώσιμης Ανάπτυξης, “Bravo” , θέλοντας να επιβραβεύσει τους ελληνικούς οργανισμούς που έχουν υιοθετήσει με επιτυχία συστηματικές μορφές δράσης και επικοινωνίας  για την Κοινωνική Υπευθυνότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που έχουν εκδώσει Κοινωνικό Απολογισμό το 2008  να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, αποστέλλοντας τον Κοινωνικό τους Απολογισμό (σε 16 αντίγραφα) μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2010, στη Διεύθυνση: QualityNet Foundation, Λεωφόρος Πεντέλης 138, 152 34 Χαλάνδρι, Αθήνα.
Η κ. Χρυσούλα Εξάρχου, Πρόεδρος του QualityNet Foundation δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης για τα Βραβεία Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo”, ενός θεσμού που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ουσιαστική ενημέρωση όλων των συμμετόχων για την υιοθέτηση πρακτικών με στόχο την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας. Σκοπός μας είναι αφενός η ενδυνάμωση της υιοθέτησης, εκ μέρους των οργανισμών, μεθόδων καταγραφής, παρακολούθησης και αξιολόγησης της περιβαλλοντικής και κοινωνικής τους επίδοσης και αφετέρου η παρακίνησή τους στην έκδοση Απολογισμών για τις πρακτικές/δράσεις και επιδόσεις, καθώς και η βελτίωση της επικοινωνίας και συνεργασίας με τους «συμμετόχους».
Με τη θέσπιση των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo” δημιουργείται ένας θεσμός σταθμός, με σημαντικές καινοτομίες για τα ελληνικά δεδομένα, εφόσον:
•    Ανοίγει για πρώτη φορά το διάλογο για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που στηρίζεται στη λογοδοσία (reporting) μεταξύ όλων των συμμετόχων (stakeholder dialogue)
•    Έχει διευρυμένο χαρακτήρα, με δεδομένο ότι επιτυγχάνει τη συμμετοχή στην αξιολόγηση του συνόλου των Οργανισμών που υιοθετούν και υλοποιούν συνεπείς στρατηγικές Κοινωνικής Υπευθυνότητας.
•    Είναι αδιάβλητος, καθώς η διαδικασία αξιολόγησης είναι διαφανής, αναλυτική, πιστοποιημένη από τρίτο φορέα και πολύ-συμμετοχική.
•    Είναι ανεξάρτητος, καθώς ο θεσμός ο ίδιος δε στηρίζεται σε χορηγίες, πέραν των χορηγών επικοινωνίας και  των υποστηρικτών της εκδήλωσης βράβευσης.
•    Είναι έγκυρος, καθώς μια ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, υπό την προεδρία του QualityNet Foundation έχει την ευθύνη της ανάπτυξης των κριτηρίων αξιολόγησης, ενώ παράλληλα μία αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία συμβούλων πιστοποιεί την ορθότητα και τη συνέπεια της διαδικασίας.
•    Είναι προσαρμοσμένος στα ελληνικά δεδομένα, για να αντικατοπτρίζει αντικειμενικότερα την υπεύθυνη λειτουργία των ελληνικών οργανισμών.
•    Έχει εθνικό χαρακτήρα, καθώς υλοποιείται με την υποστήριξη των επίσημων θεσμικών φορέων της χώρας μας.
•    Στηρίζεται στις αρχές και τις απαιτήσεις του πλαισίου οδηγιών του οργανισμού Global Reporting Initiative.
Η απονομή των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2010, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Η τελετή απονομής συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης “Athens In Action” που θα διοργανώσει το QualityNet Foundation, στο Ζάππειο, την περίοδο 2-6 Ιουνίου 2010.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης www.sustainabilityawards.gr  ή επικοινωνήστε με την κ. Ιωάννα Φρατζεσκάκη, QualityNet Foundation, τηλ. + 30 210 6891524, ifratzeskaki@qualitynet.gr.

Σχόλια

22/01 19:15  PREMIUM
Πατριώτ...28 εμφανίσεις ! Τόσοι πρέπει νάμαστε και στην...πραγματικότητα ! :-)

Απλά με τη...συζήτηση κλικ στο...κλικ...ανεβαίνουν οι...εμφανίσεις ! :-)
22/01 21:05  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Νάσαι καλά πατριώτ'. Βεβαίως την επισκεψιμότητα την έχω διαγράψει προ καιρού. Αλλά ιδιαιτέρως δια τη σημερινή ανάρτηση με θλίβει το γεγονός... Εισηγμένες θα "διαγωνισθούν"... που κουράγιο να γράψω ποιες εκδίδουν "Κοινωνικό Απολογισμό", ποιο τμήμα είναι υπεύθυνο (πχ. οι Δημόσιες Σχέσεις ή αυτό που πρέπει...), κλπ.
27/01 14:10  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ - Αποστολή στη Αιτή

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ανταποκρινόμενοι στις δραματικές εκκλήσεις των συναδέλφων γιατρών του τραγικά δοκιμαζόμενου λαού της σεισμόπληκτης Αϊτής, είναι έτοιμοι να αποστείλουν σήμερα ιατροφαρμακευτική βοήθεια, εγκαινιάζοντας ιατρική γέφυρα ελπίδας.
Οι Γιατροί του Κόσμου, κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως


Ρύζι
Όσπρια
νερό
ρύζι
όσπρια(ξηρά τροφή)
ζάχαρη
γάλα εβαπορέ
καθαρό οινόπνευμα
sleeping bags και σκηνές.

Επίσης, ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών, αντιδιαρροϊκών φαρμάκων, καθώς και αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες).


Marfin Egnatia Bank: Αρ. Λογ/μούμού: 0061274407 - (IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217)
Alpha Bank: Αρ. Λογ/μού: 199-00-2002-002401 (IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401 )
Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογ/μού: 141/29611217 (IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217)

Μετά την κατάθεση σας, παρακαλούμε καλέστε μας στο 210 3213150 ώστε να σας αποσταλεί η απόδειξη δωρεάς.
ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Visa, Mastercard, Diners)

Κάνοντας ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 3213150

Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμό και στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της σεισμόπληκτης Αϊτής.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις