ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


66. "La Femme Sans Haine" ...από τον ISHMAEL LO (*)
871 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007
15:10

Διαχείριση για την ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ (μέρος 7ο)

Βασικά βήματα της εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου (3) :

5ο βήμα : Ανάλυση του συστήματος εργασίας.

Σκοπός είναι η γνωριμία με το σύστημα εργασίας (μελέτη και καταγραφή των στοιχείων), ώστε να προκύψει στο επόμενο σημαντικότερο βήμα η αξιολόγηση από την πλευρά της επικινδυνότητας. Καταγράφονται λοιπόν :

  • τα καθήκοντα εργασίας
  • οι τεχνολογικές διατάξεις
  • τα μέσα και τα υλικά
  • η οργάνωση της εργασίας
  • η χωροταξική διάταξη μηχανημάτων και θέσεων εργασίας
  • η μορφολογία των δομικών στοιχείων του χώρου (παράθυρα, σκάλες, κατακόρυφα στοιχεία, δίοδοι κλπ.).
  • τα στοιχεία που διαμορφώνουν το περιβάλλον (φωτιστικά και παράθυρα, πηγές ηχογόνες και θερμογόνες).

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και πρέπει να προσεχθούν :

  • οι αποκλίσεις μεταξύ του τυπικού συστήματος (όπως έχει προδιαγραφεί) και του πραγματικού (όπως γίνεται η δουλειά).
  • η επίσημη οργάνωση (ποιός είναι υπεύθυνος - ιεραρχικά προϊστάμενος) και η ανεπίσημη (ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο).
  • οι κανονικές αλλά και οι έκτακτες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί το σύστημα και η μορφή που μπορούν να λάβουν (προβλέψιμες βλάβες, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, εργασία πέρα από το ωράριο ή υπό χρονική πίεση, η παρουσία τρίτων - επισκεπτών / περαστικών).

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζω την πρόσκληση (Άρθρο 65.) να ακολουθήσετε τα βήματα για το σπίτι, την εργασία και τις άλλες δραστηριότητές σας, ώστε να εκτιμήσετε τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεσθε εσείς και η οικογένειά σας (ιδιαιτέρως εάν συμπεριλαμβάνει μικρά παιδία ή υπερήλικες)Δεν χρειάζεται να είτε ειδικοί, "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος".

 

(*)...όπως είχε προαναγγελθεί χθές... οι περισσότεροι  μάλλον γνωρίζετε την ερμήνεια από την Ελευθερία Α. ...θα την ανθολογήσουμε και αυτή σε άλλη ευκαιρία (παρουσιάζει και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον !)... εδώ - στο πρωτότυπο - οι στίχοι είναι αρκετά σκληροί... μεταφράζω - για τους μή Γαλλόφωνους - τον αγαπημένο μου : "ότι δεν υπερασπίσθηκες με τα όπλα, μην ελπίζεις να σ' αφήσουν να το κρατήσεις με τα κλάματα" ... εντάξει για τις ανεπτυγμένες χώρες αντικαταστήστε το όπλα με κάτι ηπιότερο...

http://www.youtube.com/watch?v=dyFgUFwGybQ

Σχόλια

30/11 19:50  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φεστιβάλ Ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2007
«Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη...το Προφυλακτικό Ασφάλεια»
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
�� Πορεία Ευαισθητοποίησης από εθελοντές των οργανώσεων που θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κέντρο της Αθήνας με τη συνοδεία της Ομάδας Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό το Βασίλη Βασιλάτο. (Παρασκευή 30/11, ώρα 14.00, Πλατεία Κοτζιά).
�� Δρώμενο “Ελεύθερες Αγκαλιές” (Free Hugs) στο Θησείο, κατά το οποίο αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα αγκαλιάζουν περαστικούς μεταδίδοντας μηνύματα κατά του στιγματισμού των οροθετικών με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και αισιόδοξο τρόπο (Σάββατο, 1/12, 12:00 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο).
�� Με επίκεντρο τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας στο Γουδή (έναντι Θεάτρου Badminton) θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 19.00), μεγάλο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα περιλαμβάνει:
�� Μεγάλο μουσικό Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων (Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα, Locomondo, Elika, Victory Collapse, The Empty Frame)
�� Έκθεση αφισών με θέμα το Aids και τις κοινωνικές του προεκτάσεις από το Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
�� Έκθεση μικτής τεχνικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου
�� Βιντεοπροβολή σε σκηνοθεσία Αβραάμ Παπαβραμόπουλου με περφόρμερ (performer) το Γιάννη Γιαπλέ.
PRAKSIS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Γραφείο Τύπου:
Στουρνάρη 57,
Πολυτεχνείο,
104 32 Αθήνα
Τηλ 210 520 5200
Fax. 210 520 5201
E-mail: d.roubis@praksis.gr
Website: www.praksis.gr
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον
Δημήτρη Ρουμπή
στο 210 520 5200
1
Επίσης,
�� Την Τρίτη 4/12 και ώρα 21.00 στο Θέατρο Ήβη (Σαρρή 27, Ψυρρή), τα έσοδα της θεατρικ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις