ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Διαφάνεια και... Προκατάληψη
892 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Μαΐου 2009
20:57

 

Δημοσιεύω – με την άδειά του – ηλεκτρονική επιστολή φίλου.
Ο Γιώργος πέρα από φίλος, σύντροφος για <να αλλάξουμε την Ελληνική Κοινωνία και τον Κόσμο>, συμπρωταγωνιστής στο ερασιτεχνικό θέατρο… είναι παλαιός γνώριμος και θεμελιωτής του παρόντος «οίκου».
Μαζί του είχα την εικονική - πραγματική συνομιλία, αντιπαράθεσησυναίνεση αρχή εδώ… Ήταν από αυτούς που μου έλεγαν «γράφε εσύ τα τρελά σου (μας) και μη σε νοιάζει»…
Μου την έστειλε για να τη σχολιάσω, απεφάσισα να την εκθέσω σε δημόσια διαβούλευση - με την άδειά του – αλλά θα προχωρούσα ούτως ή άλλως, επαναστατικό δικαίω
Ο τίτλος και η μουσική επένδυση αποτελούν επιλογή του οικοδεσπότη ως πρώτο σχόλιο…
Sent: Thursday, May 21, 2009 8:17 PM
Subject: Αίτηση παροχής πληροφορίας
Αγαπητοί κύριοι  
Επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του Ευρωπαικού  κοινοβουλίου στα πλαίσια γενικότερης έρευνας  με αφορμή το σκανδάλο που συγκλονίζει το Βρεττανικό Κοινοβούλιο) με χαρά μου διεπίστωσα ότι υπάρχει  ενημέρωση για τις δαπάνες και τις αποζημιώσεις των ευρωβουλευτών.(Βλ. http://www.europarl.europa.eu/parliament/expert/staticDisplay.do;jsessionid=F7CEA9DF56ACD966BFC5F20212F0976D.node2?language=EL&id=39) 
Επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του Εθνικού μας Κοινοβουλίου δεν είδα κάποια παραπομπή στις βουλευτικές αποζημιώσεις. Δοκίμασα την μηχανή αναζήτησης με  λέξεις κλειδιά  "βουλευτική αποζημιωση" και "μηνιαία βουλευτική αποζημίωση". Επειδή δεν είχα αποτέλεσμα δοκίμασα την αδόκιμη λέξη μισθός αλλά και δαπάνες.Και πάλι η αναζήτηση απέβη άκαρπη.
Θα ήθελα να πληροφορηθώ άν μέσω της μηχανής αναζήτησης ή και σε κάποιο σημείο του ιστοτοπού σας θα μπορούσα να πληροφορηθώ ως έλληνας πολίτης βασικές πληροφορίες για το ύψος των βουλευτικών αποζημιώσεων και άλλων δαπανών.
Πιστεύω ότι η δυνατότητα των πολιτών να πληροφορούνται σχετικά εύκολα αλλά και έγκυρα τέτοιες πληροφορίες θα ήταν χρησιμότατη στην διαφύλαξη του κύρους του Κοινοβουλίου και των μελών του. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα σας έπειθε για την ορθότητα της παρατηρήσεώς μου. Βρίθει υποτιμητικών σχολίων.
Ευελπιστώ να τύχω της προσοχής σας. 

Γεώργιος Α. Λιγνός

 

Σχόλια

23/05 21:42  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Δοκιμαστικό σχόλιο, ώστε να διαπιστοποιηθεί η δυνατότητα εμφάνισης εις την πρώτη σελίδα :
Πρόκειται περί "προληπτικής λογοκρισίας" ?
23/05 21:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Απάντηση : ΟΧΙ ! πρόκειται περί "ποιότητος της πλατφόρμας" !..
23/05 21:48  cormorano
Καλησπέρα !

Σ' ευχαριστώ... !
23/05 21:56  shade
5*
Οχι οτι, άμα τα μάθεις, θα καταλάβεις πως τα φέρνουν βόλτα.
23/05 22:33  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Με την ευκαιρία της παράθεσης του συνδέσμου για την αρχή της <τότε> εικονικής συνομιλίας μου με το Γιώργο διεπίστωσα ότι :
1. Έχω τάξει πολλά και δεν ανταποκρίθηκα, χρωστάω...
2. Απευθυνόμουν εισέτι εις την e-νονά της Μ. θεωρώντας την άνδρα... άλλες εποχές...
3. Προ ολίγου μίλησα με την Μ. μέσω scype. Παρούσα - "παρεμβαίνουσα" η Jeanne L. (βλ. Dreamteam στην προηγούμενη ανάρτηση).
Έχει εμπεδώσει, παρούσα όλο αυτό τον καιρό στις συνδιαλέξεις 2 + 1 ελληνικές (ρουμελιώτικες) εκφράσεις :
<Έλα>, μόλις χτυπήσει η σύνδεση...
<Ν'τάξει>, πολλές φορές στη συζήτηση...
<Σ'αγαπώ>, αυτό της το έμαθε η Μ. προς πάσα χρήσιν...
Σήμερα περάσαμε σε ανώτερο επιπεδο (είχαν γυρίσει από αναρρίχηση): Πρέπει να μάθει το "είμαστε σε καλό δρόμο"...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις