ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Lettres Marseillaises V ... η εκδίκηση της γυφτιάς
996 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009
15:35
Το θέμα της προηγούμενης βδομάδας ήταν <Innovation>.
Διδάσκων ένας γλυκούλης, ευγενικός και πολύ ντροπαλός νεαρός, που μας εξήγησε συνοπτικά τη διαφορά μεταξύ <Εφεύρεσης και Καινοτομίας>, μας ζήτησε να σκεφτούμε ένα θέμα – «καινοτόμο προϊόν» για την εργασία που θα παραδώσουμε και άρχισε να απαριθμεί τις βασανιστικές τυπικές διαδικασίες κατοχύρωσης πατέντας στη Γαλλία και την Ε.Ε.
Θυμήθηκα τις οδηγίες του άλλου διδάσκοντα και άνοιξα το laptop. Θυμίζω ότι σε οιοδήποτε σημείο της Σχολής – αν όχι του Τεχνολογικού Πάρκου – υπάρχει ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο.
Μετά από μισή ώρα, που έκανε παύση και μας επανέλαβε να σκεφτούμε κάτι για την εργασία, τον φώναξα να του δείξω την πρότασή μου.
Είχα σχεδιάσει με χρήση του 3D-Studio ένα <γυναικείο παπούτσι με μεταβλητού ύψους τακούνι> για όλες τις περιστάσεις…
Επί πλέον, είχα ψάξει τι παρόμοιες πατέντες κυκλοφορούν και είχα προσθέσει στο «δικό μου» δύο διαμήκη ελάσματα = στατική λειτουργικότητα ΚΑΙ διαφοροποίηση από τις άλλες πατέντες !
Τα ‘χασε ! Απολογήθηκε γιατί δεν είχε συγκρατήσει, όταν όλοι συστηθήκαμε στις συστάσεις από ποια Σχολή προέρχομαι και με ξαναρώτησε.
ECOLE POLYTECHNIQUE dATHENES του απήντησα και η αντίδραση του ήταν : «φυσικά από που αλλού»…
Εδώ χρειάζεται να δώσω κάποιες εξηγήσεις :
Η ECOLE POLYTECHNIQUE της Γαλλίας – γνωστή και ως X – είναι το πιο «τιμημένο» Πολυτεχνείο - Grande Ecole. Όπως και σε όλες τις Σχολές αυτού του τύπου (και στην αντίστοιχη <εδώ> Ecole Centrale) δίνεις εισαγωγικές εξετάσεις δύο χρόνια μετά το Λύκειο, αφού έχεις παρακολουθήσει (και προβιβασθεί…) «Μεταλυκειακές» τάξεις (γνωστές ως Μοναστήρια Τραπιστών) ή τη Φυσικομαθηματική στο Πανεπιστήμιο. Οι θέσεις ελάχιστες και οι εξετάσεις όχι «πανγαλλικές» αλλά ανά Σχολή ή το πολύ ανά Δίκτυα Σχολών.
Η X ιδρύθηκε το 1804 ως Στρατιωτική Σχολή «Επιστημονικών Όπλων – Πυροβολικό και Μηχανικό» - απόφοιτος ήταν και ο Ν. Βοναπάρτης - και παραμένει Στρατιωτική, αν και εδώ και δεκαετίες ουδείς (ουδεμία, διότι δέχεται και γυναίκες πλέον) ακολουθεί στρατιωτική σταδιοδρομία. Με το που θα εισαχθείς, κάποια εταιρία ήδη σε προσλαμβάνει και μόλις αποφοιτήσεις πληρώνει πολύ σημαντική αποζημίωση στο Κράτος για να σε «απαλλάξει».
Το Ε.Μ.Π. διεθνώς ονομάζεται «Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» - “National Technical University of Athens”. Είναι όμως ευκαιρία, όπως έκανε και ο Ερμής <τότε>, όταν «έχεις το πάνω χέρι» με Γάλλους να αλλάζεις λίγο τον τίτλο… Η εκδίκηση της γυφτιάς...
Η ομάδα εργασιών μας “Dream Team”, την οποία θα σας παρουσιάσω σε επόμενο άρθρο ανέλαβε να ολοκληρώσει το project.
Προς το παρόν δείτε την άλλη μου ομάδα, με την οποία είχα τη χαρά να αγωνισθώ το τετραήμερο – αστραπή που πέρασα στην Αθήνα. Ε, προφανώς Γ.Α.Σ. Χολαργού – Π.Α.Ο. Κουκάκι 3 – 0 σετ.

Στο εξώφυλλο με την άλλη «κοινοτική» της ομάδας. Η Χριστίνα είναι 50% Γαλλίδα – 50% Σαλονικιά (άρα 100% «κοινοτική»...) και υποψήφια Διδάκτωρ Πυρηνικής Ιατρικής στο Δημόκριτο.

 Δείτε επίσης δύο ξεκαρδιστικά γαλλικά βιδεάκια !

  

http://www.youtube.com/watch?v=S4ZO2FD4pNA

< C'est en faisant n'importe quoi, qu' on devient n'importe qui  >

 
"Νυχτερίδα" - Μυρσίνη Κ.

Μεταπτυχιακή Σπουδάστρια : "Ποιότητα, Περιβάλλον, Καινοτομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη" - {Κοινή διοργάνωση από Πολυτεχνείο και Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων} Μαρσίλιας

Σχόλια

28/03 16:49  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μεταφέρω κάποια από τα σχόλια των παρουσιαστών της παρέλασης για την Ecole Polytechnique :
< Εκεί σπουδάζει η επιστημονική και μαθηματική ελίτ της Γαλλίας>...
<Ή πιο ιστορική Σχολή Μηχανικών>...
<Η Σχολή με το μεγαλύτερο πρεστίζ>...
<Εκπαιδεύει άνδρες και γυναίκες να συλλαμβάνουν και υλοποιούν ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ δραστηριότητες, τόσο σε γαλλικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο>...

"Η εκδίκηση της γυφτιάς"... νάσαι καλά κοριτσάκι μου !
28/03 17:03  Κλεάνθης
Ολαυτά για την ecole polytechnique d’ athenes! :)
28/03 18:31  PREMIUM
...ένας γλυκούλης, ευγενικός και πολύ ντροπαλός νεαρός...

Σε καλό δρόμο είμαστε σμπέθερε !
28/03 18:42  shade
Μυρσίνη μας έδωσες δροσιά και περηφάνεια.
28/03 19:07  favlos
Η Ελληνίδα άμα είναι ξύπνια και έχει αντίληψη δεν υπάρχει όμοιά της σε όλη τη γη..
28/03 21:12  Goldmine
Γερό γονίδιο αυτό το παιδί:-)
Μα που έμοιασε&#894;
Κάτι λένε για την πρώτη φλέβα!-)
Προχθές το μπεκατσόνι,
σήμερα η Νυχτερίδα...αύριο...
Ας αισοδοξούμε όσο τα παιδιά μας
μας κάνουν περήφανους με τη δημιουργικότητα, την αξία και το τσαγανό της Νυχτερίδας...
28/03 21:39  PREMIUM

Πατριώτ...

Τόπιασα το χρηματιστηριακό υπονοούμενο !

Μετά το παπούτσι που...αναπνέει, το παπούτσι που ανυψώνεται κατά το δοκούν ;-)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις