ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


Το "φινλανδικό θαύμα" και η "ελληνική τραγωδία" *
988 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009
18:34

 

Ξέρω – ξέρω, χρωστώ τη συνέχεια της ανάρτησης περί «Κεφαλαιοποιήσεων – Δεικτών κλπ.» Ες αύριον (ελπίζω)…

Δεν ήταν όμως δυνατό να μην ανταποκριθώ στην «πρόκληση»… με «βιωματική κατάθεση»… http://www.capital.gr/News.asp?id=690107

 

Τη θέση μου για το φινλανδικό σύστημα την έχω καταγράψει σε άλλη ευκαιρία. Συνοψίζω : Πολύ μεγάλη αποκεντρωμένη ευελιξία στις τοπικές κοινότητες = οιονεί απουσία κεντρικού σχεδιασμού – «διδακτέας ύλης + συγγραμμάτων του Υπουργείου + κλπ…»

ΑΛΛΑ : Συνεχής αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες. Αξιολόγηση προσανατολισμένη στις δράσεις βελτίωσης και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ , ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ( προφανώς βασισμένη στο Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας Οργανισμών – EFQM και ΟΧΙ σε ότι κάθε άσχετος ή /και κομπλεξικός «σύμβουλος» του Υπουργείου Παιδείας «ανακαλύψει»…)   
«Πες μου ένα φινλανδό Επιστήμονα» - έγραψε κάποιος στο φόρουμ… Σε οικονομικό φόρουμ… Η ΝΟΚΙΑ είναι μάλλον άγνωστηΛαστιχένιες γαλότσες ήταν η αρχική της δραστηριότητα… προ εικοσιπενταετίας μόλις…  

 

Όπως δεσμεύθηκα παραπάνω θα μεταφέρω «βιωματική κατάθεση» στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης και όχι θεωρητικές απόψεις… Επικοινωνία και ανίχνευση των προσμονών από όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη, αυτό προτείνω.

Θα αδικήσω το δημιουργικό διάλογο εάν μεταφέρω εγώ αποσπάσματα από την επικοινωνία με τους – αγνώστους ελέω nick - Σπουδαστές και Σπουδάστριές μου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο δύο εξαμήνων μαθημάτων «κορμού» = υποχρεωτικά για όλους ανεξαρτήτως της επιλογής «κατεύθυνσης», η οποία ακολουθεί. Η πλήρης ουσιαστική συζήτηση – για όσους /ες ενδιαφέρονται  ξεκινάει από εδώ :

και συνεχίζεται πατώντας κάτω δεξιά την επόμενη σελίδα. (Όποιος δεν βαρεθεί μπορεί να γυρίσει και λίγες σελίδες πίσω…)

(*) Αφιέρωση από (άγνωστη πάντα) Σπουδάστρια, της ζήτησα την άδεια να το προσφέρω εις την επόμενη ανάρτηση <εδώ>.

 

Σχόλια

06/03 21:34  lemon.
Καλησπέρα ζΑγοραίε*

Μια φορά και πριν πολύ καιρό σου είχα πει να μη "μασάς" από τη φούκα την κέλτικη και τη σουόμικη! Καλά! για τους κέλτες, τους τίγρεις, δε το συζητάμε... έσκασαν!
Για δε τους συμπαθέστατους Φινλανούς και τη δική τους φούσκα δε θα σου πω πολλά, απλώς ρίξε μια ματιά στο λινκ:

http://ovigreek.blogspot.com/2006/07/blog-post_14.html

*Ο έχων κάποια σχέση με τη ζαγορά ;)
07/03 12:26  PREMIUM

Πατριώτ τα "θαύματα" κρατάνε λίγες...μέρες !

Και είναι και συνήθως...στημένα !

Οι Ελληνικές "τραγωδίες" στους...αιώνες !
08/03 18:06  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μετά τον απολογισμό με "αυτές / ους που φεύγουν"...
Απεφάσισα εφέτος να υποδεχθώ "αυτές / ους που έρχονται" :
http://www.mqn.gr/phpBB/viewtopic.php?f=7&p=5695#p5695
08/03 18:25  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ωραίο! προσεπάθησα να σας αφήσω σχόλιον σχετικώς με το ότι πόντος σημαινε γέφυρα προ του να σημάνει θάλασσα, αλλα δεν ξεύρω πως γίνεται. Αντ' αυτού, ένα σχετικόν γεφυραίον εμόν:

http://thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=3106&blid=10
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις