ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


54. "All I'Can Do" ...από την CHANTAL K. (*)
826 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007
16:24

Διαχείριση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (μέρος 12ο)

Συστήματα και Πρότυπα Ποιότητας - και όχι μόνο (1) νέος αναγνώστης ας ανατρέξει προηγουμένως στα Άρθρα 36. - 38. και 41.)

Προσπαθήσαμε να τεκμηριώσουμε τη θέση - προσέγγιση : Η επιθυμητή Ποιότητα του προϊόντος / υπηρεσίας δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί επικεντρώνοντας στο καθαυτό προϊόν / υπηρεσία. Είναι απαραίτητο να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι Συμμέτοχοι, σε όλα τα στάδια παραγωγής. Από τη σύλληψη της ιδέας - έρευνα των προσμονών του Πελάτη (και όχι "έρευνα αγοράς") - σχεδιασμό - προγραμματισμό και προδιαγραφές - δοκιμές / πρωτότυπα - έρευνα ικανοποίησης του Πελάτη κ.ο.κ.

Δηλαδή το Σύστημα και οι Διεργασίες του είναι κρίσιμες και καθοριστικές. Μοιάζει περίεργο αλλά η ελληνική έκφραση, η οποία συνοδεύει την αποτυχία / αναποτελεσματικότητα και όλες τις αστοχίες - "φταίει το Σύστημα" - είναι απολύτως ορθή ! Το πρόβλημα είναι η χρήση της ως φθηνή δικαιολογία και παραίτηση από κάθε προσπάθεια βελτίωσης. (Συναφής έκφραση μοιρολατρείας και εξάρτησης από σχετικές επιδοτήσεις είναι η "κακούργα κενωνία, άλλους ανεβάζεις στα ουράνια και άλλους ρίχνεις στα τάρταρα" ).

Το Σύστημα που του ταιριάζει κάθε Οργανισμός έχει τη λύση να το εφεύρει, να το εγκαταστήσει και να το βελτιώνει μόνος του (πολλοί όπως η Toyota αυτό έκαναν). Υπάρχει όμως και η λύση να επωφεληθεί από τη συσσωρευμένη παγκόσμια εμπειρία, να την αξιοποιήσει δημιουργικά. Να ακολουθήσει δηλαδή ένα από τα υπάρχοντα - δοκιμασμένα Πρότυπα.  

 

Ενδιαφέρουσες προσεχείς εκδηλώσεις :

"ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ"  : 20 Νοεμβρίου 2007  http://www.qualitynet.gr/default.aspx?aid=327976

Εσπερίδα ΙΔΙΠ-ΠΥ της Ελληνικής Εταιρίας Διοίηκησης Επιχειρήσεων, "Μειώστε την Καταπόνηση" 21 Νοεμβρίου 2007  http://www.eede.gr/

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η Κυπριακή Μ.Κ.Ο. ΑΚΤΗ - Κέντρο Μελετών και Έρευνας, και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου, σας προσκαλούν στο διήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνία των πολιτών, περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη: από την ενημέρωση στην ενεργή συμμετοχή», που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2007 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σ.Καράγιωργα). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαμάη 3, 10440 Αθήνα, Τηλ./Fax: 210 8228795 Email: info@medsos.gr Web: http://www.medsos.gr

 

(*)... και ο οικοδεσπότης σας - ότι μπορεί - προσπαθεί να το προσφέρει...

http://www.youtube.com/watch?v=5hssTwcH8M0

 

  

   

Σχόλια

13/11 22:28  Τυφώνας
5* για την προσπάθειά σου φίλε μου … αλλά ποιο σύστημα και ποια πρότυπα;
Μαριονέτες έχουμε γίνει και πιστεύω ότι το έχεις καταλάβει!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις