ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


48. "Τα Κόλπα Πού'μαθα Για Σένα " ...από την ΕΛΕΝΗ Τ. (*)
775 αναγνώστες
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2007
19:24

Διαχείριση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (μέρος 7ο)

ΠΟΙΟΣ πληρώνει τη ΜΗ βελτίωση : (Μετά το πρωθύστερο χθεσινό άρθρο συνεχίζουμε κανονικά). Όλες οι αδιέξοδες πρακτικές ελέγχων με τις οποίες ΔΕΝ επιτυγχάνεται η βελτίωση ( Άρθρο 46. ), θεωρούνται από πολλούς ακόμη αναπόσπαστο τμήμα της παραγωγικής διαδικασίας !... Οπότε την οικονομική επιβάρυνση είναι λογικά αναπόφευκτο να την επωμίζεται ο Πελάτης !...

Με λίγα λόγια επειδή η επιχείρηση που έχω στήσει είναι για κλάματα και ένα στα πέντε τεμάχια της παραγωγής είναι για τα μπάζα, θεωρώ λογικό να τιμολογήσω όχι μόνο τη φύρα, αλλά και τα έξοδα για να την ανακαλύψω !..

Είδες πόσο "ποιοτικός" είμαι αγαπητέ Πελάτη και πόσο ευγενικός, που δεν σου στέλνω τα σκάρτα ΜΟΥ !...

Έως ότου βεβαίως, κάποιος με διώξει με κλωτσιές από την αγορά. Τότε ανακαλύπτω, ότι μου φταίνε τα "υψηλά μεροκάματα", η αδυναμία του Κράτους μου "να με προστατεύσει" με φραγμούς ( - επιχορηγήσεις - χαμηλό φορολογικό συντελεστή - ρύθμιση εισφορών...), η χαμηλή νομισματική ισοτιμία (ακριβές πρώτες ύλες), η οποία είναι όμως είναι ταυτοχρόνως υψηλή (και δεν έχω ανταγωνιστικές τιμές !...

Ίσως κάποιοι θεωρήσουν τα παραπάνω ως άλλη μία γκρινιάρικη καταγγελία της μίζερης ελληνικής πραγματικότητας.

Λάθος ! όλα - μα όλα - αφορούν στην "πρώτη" οικονομία, την ατμομηχανή του πλανήτη, την τροφό της οικουμένης με θεωρίες και πρακτικές Πανεπιστημιακών προγραμμάτων Μάνατζμεντ, το κέντρο της ανταγωνιστικότητας !... (την πραγματικότητα στις ΗΠΑ).

Με γαργαλάει το πληκτρολόγιο να παραθέσω σχετικό Ιαπωνικό ανέκδοτο. Δεσμεύομαι για την επόμενη Κυριακή.., διότι σήμερα υπάρχει προσφορά και μάλιστα υψηλής ποιότητας και κλάσης : http://goldmine.capitalblogs.gr/listArticles.asp

(*)... χωρίς λόγια...

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις