ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


47. "The Show Must Go On " ...από τους Queen (*)
829 αναγνώστες
Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2007
18:47

Διαχείριση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (μέρος 6ο)

ΠΩΣ δεν γίνεται η βελτίωση (συνέχεια) : Χθές ( Άρθρο 46. ) "αποδείξαμε", ότι η βελτίωση δεν επιτυγχάνεται εστιάζοντας στον "έλεγχο", στους "ελέγχοντες" και σε αυτούς οι οποίοι "θα ελέγχουν τους ελέγχοντες"... Το σημερινό άρθρο γράφεται "πριν της ώρας του", για να συμβάλλει - κατά κάποιο τρόπο - στο διάλογο, ο οποίος άνοιξε στο forum με βάση το άρθρο του Θ. Μαυρίδη :

http://mavridis.capitalblogs.gr/listArticles.asp

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=120643

Τα παρακάτω αποσπάσματα προέρχονται από το βιβλίο : ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ του Δρα Ν. Λογοθέτη (το οποίο ο γράφων είχε την πρόθεση και θα βιβλιογραφήσει στο τέλος της ενότητας μαζί με άλλα αξιόλογα) και αφορούν στην "Ανάμιξη του Ανθρώπινου Παράγοντα". Οι επισημάνσεις και τα σχόλια από το γράφοντα.

  • "Οι υψηλότεροι μισθοί και οι χρηματικές αμοιβές μπορούν βραχυπρόθεσμα μόνο να δραστηριοποιήσουν τους εργαζόμενους" (σ.σ. στη βελτίωση).
  • "Τα πραγματικά κίνητρα που λειτουργούν μακροπρόθεσμα (σ.σ. εφόσον έχει εξασφαλίσει ότι επιβιώνει = αναπαράγει την εργατική του δύναμη)είναι το να αισθάνεται κανείς υπερήφανος για τη δουλειά του και να έχει συμμετοχή στην επίτευξη της τελειότητας".
  • " ... οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους θέλουν να γίνονται σεβαστοί και αποδεκτοί από τους άλλους".
  • "Θέλουν ειλικρινά να αισθάνονται, ότι αποτελούν τμήμα μιας ομάδας, που αγωνίζεται για έναν κοινό σκοπό και μοιράζεται τις επιτυχίες και τις αποτυχίες".
  • "Θα εκτιμούσαν την εμπιστοσύνη, που θα τους έδειχναν... Αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα προτιμούσαν περισσότερο το να συνεισφέρουν σε μια κοινή προσπάθεια, από το να είναι παρείσακτοι, να νιώθουν απομονωμένοι και άχρηστοι".
  • "Θα συνέχιζαν να συνεισφέρουν, αν γνώριζαν ότι η η γνήσια προσπάθεια είναι αυτή η οποία θα εκτιμηθεί δεόντως,.."

Τα παραπάνω σας μοιάζουν ουτοπικά ? Θεωρείτε ότι έχουν εφαρμογή ΜΟΝΟ "στην Ιαπωνία" ? Δεν θα υπήρχε ούτε Ελλάδα (αυτή ως έχει...) ούτε ελληνική οικονομία (αυτή που έχουμε...), εάν για το 20% των Οργανισμών (Κερδοσκοπικών ή όχι) και προφανώς για τους Εργαζομένους σε αυτούς δεν ήταν Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το υπόλοιπο (δυστυχώς μεγάλο ποσοστό) 80% είναι αυτό το οποίο μας χαρακτηρίζει ως την τελευταία "Σοβιετική Δημοκρατία" στην Ευρώπη (τουλάχιστον). Είναι οι Οργανισμοί (Κερδοσκοπικοί ή όχι) , οι οποίοι ζουν και αναπνέουν εις βάρος των υπολοίπων.

Αυτοί έχουν ΚΑΙ τους Εργαζόμενους ΚΑΙ τους Πελάτες ΚΑΙ τους λοιπούς Συμμετόχους, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ, αλλά δυστυχώς και την ευρύτερη συναίνεση της ελληνικής κοινωνίαςέως πότε (και γιατί) ?

Ανατρέξτε στο 2ο (μόλις) άρθρο : Κθούλου :  is the plum-colored "eater of worlds", and is named after an old irish word meaning "Whale's Vagina". The 500 foot tall horror comes from the realm of Burgunsioue (pronounced "Halibut"). Ktulu is both masculine and feminine, meaning that it is a cross-dresser, and often tries to spawn by mating with humans. (Wikipedia) Στη σκέψη του γράφοντος αντιπροσωπεύει τον υπαρκτό "μπαμπούλα" του κρατισμού, του κυβερνητικού υπερπροστατευτισμού και το φόβο για αυτορρύθμιση - ισορροπία στη κοινωνία από τις ίδιες τις δυνάμεις και τις συνιστώσες της. 

(*) ... κι' όμως ...η παράσταση πρέπει επι τέλους - κάποτε - να τελειώσει ...

http://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU   

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις