ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ... προς το παρόν
1258 αναγνώστες
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008
15:15
Ε Θ Ν Ι Κ Ο   Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο   Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                             Αθήνα, 3/12/2008
 
Ανακοίνωση σχετικά με την «κατάληψη» της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών
 
Σήμερα, στις 3/12/2008, ερχόμενη το πρωί στη Σχολή βρήκα τη Γραμματεία να με περιμένει στο κυλικείο, αφού είχε προηγουμένως εξωπεταχθεί από μερίδα φοιτητών που ισχυρίζεται ότι υπάρχει διήμερη «κατάληψη» (3 και 4/12/2008). Ενημερώθηκα επίσης από συναδέλφους ότι σε κτίρια της Σχολής έχουν μπεί λουκέτα και μαθήματα ματαιώθηκαν. Ζήτησα να συναντηθώ με το ΔΣ του ΦΣ (που μόλις χτες στη ΓΣ της Σχολής κάποιοι ισχυρίζονταν ότι υφίσταται!!) και πήρα την απάντηση ότι δεν υπάρχει επώνυμο ΔΣ του ΦΣ. Στη συνέχεια, άνοιξα το κτίριο της Διοίκησης και μπήκα μέσα με τη Γραμματεία, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, για διεκπεραίωση των ζητημάτων της Σχολής. Ζήτησα  δε απ΄ όλους τους φοιτητές να έρθουν στο γραφείο μου και να με ενημερώσουν για το τι συνέβη στην χθεσινή συνεδρίαση του ΦΣ.
Για να είναι όσον το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική η ενημέρωση (αφού δεν υπάρχει ΔΣ), ζήτησα να έρθει ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη. Αυτό δεν έγινε δεκτό κυρίως από τα ΕΑΑΚ και εντέλει συμφώνησαν να με ενημερώσει η κάθε παράταξη χωριστά. Οι εκπρόσωποι των ΕΑΑΚ μαζί με τους εκπροσώπους του Εγκέλαδου υποστήριξαν ότι υπήρξε ισοψηφία στην ψηφοφορία για κατάληψη και έκαναν πρόταση για επανακαταμέτρηση που δεν πραγματοποιήθηκε. Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ δήλωσαν ότι δεν κατάλαβαν ακριβώς τι έγινε, δεν συμφωνούν με αυτό που έγινε αλλά δεν μπορούν από μόνοι τους να το διασφαλίσουν. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ είπαν ότι το αποτέλεσμα που κατέγραψαν στον πίνακα και στα χαρτιά τους ήταν 158 υπέρ της κατάληψης και 160 κατά. Στην ίδια θέση συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. 
 
Άρα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει οποιοδήποτε απόφαση σφραγισμένη επίσημα από τον ΦΣ στα χέρια μου. Είναι φανερό, ότι όπως εξάλλου και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, η Σχολή δεν κλείνει και όποιοι την κλείνουν, την κλείνουν δια της βίας, στερώντας το δικαίωμα του ασύλου απ΄ όλους τους υπόλοιπους.
Επίσης, είναι αυτονόητο, αλλά πρέπει να το επισημάνουμε ξανά εδώ, ότι λόγω των διδακτικών ωρών που έχουν ήδη απωλεσθεί από πολλά μαθήματα, οι περαιτέρω απώλειες μαθημάτων θα δημιουργήσουν προβλήματα και στις εξετάσεις (αφού θα αναπληρωθεί πλήρως και η τελευταία ώρα που χάθηκε) και είναι εις βάρος των χιλιάδων φοιτητών της Σχολής και ιδιαίτερα αυτών που έχουν την μικρότερη οικονομική άνεση να μακραίνουν τις σπουδές τους κατά το δοκούν των ολίγων. Εξ’ όσων γνωρίζω και στις άλλες Σχολές ισχύουν παρόμοιες ή χειρότερες καταστάσεις. Πιστεύω ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι μόνο θέμα πλέον των φοιτητών, των ΔΕΠ και των Σχολών αλλά κυρίως των κεντρικών ιδρυματικών οργάνων και υπευθύνων, που θα πρέπει να διασφαλίσουν την δημοκρατική ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος .
 
Η Πρόεδρος,
Μ.Α.Μιμίκου
Σχόλια

03/12 15:21  Goldmine
Μια <άσχετη> με το δυσάρεστο θέμα προσωπική καλησπέρα!
03/12 15:26  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλημέρα Mine d' Or. Παραθέτω σύνδεσμο ανεξαρτήτου σπουδαστικού τόπου της Σχολής, όπου υπάρχει σχετική συζήτηση :
http://www.mqn.gr/phpBB/viewtopic.php?f=15&p=2359#p2359
03/12 15:43  panpag
Το πρόβλημα δυστυχώς δεν υπάρχει μονο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Έχει επεκταθεί και στην δευτεροβάθμια και δεν θα μου προξενήσει εντύπωση, αν κάποια στιγμή ακούσω οτι τα νήπια έχουν κάνει κατάληψη στα νηπιαγωγεία. Ζούμε στην χώρα του παραλόγου.
03/12 15:50  Nastybishop
Δυστυχώς τέτοιου είδους καταστάσεις υποβαθμίζουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Δεν φτάνει δηλαδή που τα υποβαθμίζει το ίδιο το κράτος μέσω υποχρηματοδότησης, κακής οργάνωσης, απαρχαιωμένων θεσμών κοκ. τα απαξιώνουν και οι ίδιοι οι φοιτητές με τον τρόπο τους. Επίσης να προσθέσω ότι δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι το φαύλο κράτος απαξιώνει την δημόσια εκπάιδευση επίτηδες έτσι ώστε να προωθήσει ύπουλα τα ιδιωτικά ιδρύματα. Το ελληνικό δημόσιο ότι και να έπιανε στα χέρια του θα το απαξιώνει. Αυτό μόνο μπορεί να κάνει, αυτό κάνει τόσα χρόνια.
03/12 16:12  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Προ εβδομάδος το Κέντρο Καινοτομίας Κατασκευών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. πιστοποιήθηκε κατά ISO9001:2001 για τις υπηρεσίες του.
Είναι η πρώτη Πανεπιστημιακή μονάδα του είδους αυτού, η οποία πιστοποιείται.
Μπήτε να δείτε τι πράγματα γίνονται και δεν τα γνωρίζει παρά ένας στενός κύκλος ενδιαφερομένων, προφανώς όχι οι "καταληψίες" διότι θα τα ε'ιχαν ήδη κάνει "λίμπα"...
http://users.ntua.gr/jpp/jpp_gr2.htm
03/12 18:17  ΝίκοςΤ
Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλησπέρα σας.Εκπαιδευτικός και εγώ, μικρότερης βέβαια βαθμίδας,βλέπω με θλίψη την κατάσταση που επικρατεί σε τριτοβάθμιες σχολές που κάποτε αποτελούσαν το καμάρι της σπουδάζουσας νιότης.Της ίδιας ηλικίας με σας, όπως τα έχουμε ξαναπεί,προβληματίζομαι γιά την συνέχεια.Ίσως όλα τα κακά να άρχισαν από τις "παροχές" της Χούντας στην προσπάθεια να ελέγξει φοιτητικές αντιδράσεις.Όπως τις απεριόριστες μεταφορές μεταφερομένων μαθημάτων και την χρήση των ΦΣ ,με προεδρεία διορισμένα, για την βοήθεια φίλα προσκείμενων να περνούν μαθήματα.Και στην μεταδικτατορική εποχή , η διαρκής αναβολή του προσδιορισμού της έννοιας του ασύλου,και της εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνονται.Βλέποντας καθημερινά την λαχτάρα των μαθητών μου στο Λύκειο να φοιτήσουν στο ΕΜΠ και σε αντίστοιχες σχολές, και την απογοήτευσή τους ύστερα από μερικούς μήνες φοίτησης, και γνωρίζοντας το υψηλό γενικά επίπεδο των διδασκόντων ,περιμένω προτάσεις από σας και τους νεώτερους που σας διαβάζουν.Θα με βοηθήσετε πραγματικά να καταλάβω τι συμβαίνει.
08/12 10:12  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑ.Δ.Α.Δ.Ε.

Αγαπητοί φίλοι, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, σπουδαστές, γονείς, ενεργοί πολίτες,
Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αλλά και τη τραγική συγκυρία της δολοφονίας του 15χονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συγκροτήθηκε μια ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία σκοπό έχει να ιδρύσει το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑ.Δ.Α.Δ.Ε.

Το ΠΑ.Δ.Α.Δ.Ε. ως Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που ανήκει στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών, σκοπό θα έχει:
· την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης,

· τον έλεγχο της κρατικής και θεσμικής εξουσίας για σύγχρονη, αποτελεσματική και κοινωνικά ευαίσθητη εκπαιδευτική διοίκηση και πολιτική,

· τον εντοπισμό και τη δημοσιοποίηση παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το χώρο της εκπαίδευσης,

· την ανάπτυξη της θέσης της Κοινωνίας των Πολιτών,

· την προώθηση της εκπαιδευτικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσέγγισης των χωρών και λαών της Ευρώπης,

· την καταγραφή, μελέτη και εκτίμηση δράσεων, καλών και κακών πρακτικών φυσικών ή νομικών προσώπων φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης,

· τον εντοπισμό, την ανάδειξη και τη δημοσιοποίηση δημοκρατικών δυσλειτουργιών, οι οποίες οδηγούν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης,

· την αξιολόγηση φυσικών ή νομικών προσώπων, φορέων και οργανισμών που ασκούν εκπαιδευτική πολιτική και διοίκηση,

· την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με συναφείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Καλούμε όσες και όσους εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές, γονείς, ενεργούς πολίτες επιθυμούν να εμπλακούν και να βοηθήσουν, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυν
08/12 10:14  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Καλούμε όσες και όσους εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές, γονείς, ενεργούς πολίτες επιθυμούν να εμπλακούν και να βοηθήσουν, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: alionar@otenet.gr .
Επιτροπή Πρωτοβουλίας του ΠΑ.Δ.Α.Δ.Ε.
Αντώνης Λιοναράκης Αναπλ. Καθηγητής ΕΑΠ
Βασίλης Μακράκης
Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης
Βάσω Χατζηνικήτα
Αναπλ. Καθηγήτρια ΕΑΠ
Στάθης Μπάλιας
Επίκ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρών
Βιβή Βασάλα
Καθηγήτρια Β/βάθμιας

08/12 10:36  PREMIUM
Καλημέρα πατριώτ...

Αναρωτιέμαι τί σχέση έχει η δολοφονία του άτυχου δεκαπεντάχρονου με την...εκπαίδευση γενικότερα ;
08/12 10:56  PREMIUM
Εκτός αν υπαινίσσεστε την ανάγκη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης γονέων...

Γιατί "επάγγελμα" είναι ΚΑΙ...αυτό !
08/12 11:00  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ε, υπάρχει η "τραγική συγκυρία", η οποία συνδέεται με θέματα παιδείας μάλλον παρά "εκπαίδευσης.
08/12 11:29  PREMIUM
"Παίζει" και αυτό που λένε :

Αέναος καθημερινή "εκπαίδευση" ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για...ούλους ;;;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις