ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


44. "Heart Of Glass" .... από τους BLONDIE (*)
935 αναγνώστες
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2007
17:35

Διαχείριση ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (μέρος 3ο)

Επαναλαμβάνεται το πρόχειρο Quiz ( Άρθρο 42. ), το οποίο τελικώς μόνο πρόχειρο δεν ήταν.... 

Ποιότητα Προϊόντος : Από τα επόμενα δύο προϊόντα ποιό νομίζετε, ότι έχει μεγαλύτερη ή καλύτερη ποιότητα ? (πρόχειρο - ανάριθμο Quiz).

  • Το πρόσφατο μοντέλο Super Duper 2007 XSL, καμάρι και ναυαρχίδα των μοντέλων της Harley Davidson (βλέπε και Άρθρο 35. )
  • Το από δεκαετίας μοντέλο PaPa-Ki, το οποίο σχεδίασε και κατασκευάζει στο Βιετνάμ η Po-Tamia

Η απάντηση δόθηκε χθές ( Άρθρο 43. ), μόνο που αν και ο γράφων ετοίμασε το άρθρο στην ώρα του... έφυγε χωρίς να το ανεβάσει ! Το βράδυ πλέον, όταν το ανέβασε, "χάθηκε" στο τέλος της λίστας (διότι ανέβηκε με την ώρα γραφής του). Διαβάστε λοιπόν πρώτα το Άρθρο 43. !

Όποιο από τα δύο δίτροχα ανταποκρίνεται ακριβώς στις απαιτήσεις - προσμονές αυτού που το αγόρασε (συνυπολογίζοντας χαρακτηριστικά - επιδόσεις - τιμή - κλπ.) : ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ !

Ωραία ! αλλά δεν είναι δυνατόν να μη διαφέρουν σε κάτι το Super Duper 2007 XSL και το PaPa-Ki ! Προφανώς διαφέρουν, μόνο που αυτό το κάτι ορίζεται ως - ονομάζεται : Κλάση (απαίτησης)...

Ένα μοδάτο και πανάκριβο εστιατόριο 5 αστέρων και 3 σκούφων διαφέρει από μία συνοικιακή ταβέρνα σε κλάση (και τιμή). Μόνο που αν ξέρεις τι ζητάς και τι προσμένεις από το καθένα η τελική σου εντύπωση θα τα χαρακτηρίσει ενδεχομένως ποιοτικά και τα δύο (με τις πιθανότητες απογοήτευσης να κλίνουν μάλλον προς στο εστιατόριο).

ΠΟΙΟΤΗΤΑ είναι η εκπλήρωση των απαιτήσεων, των προσμονών, είναι η ΑΞΙΑ που παίρνει ο ΠΕΛΑΤΗΣ

Πως ορίζεται η ΜΗ εκπλήρωση μιας απαίτησης, που έχει προδιαγραφεί  ? ... ως ΛΑΘΟΣ... ( εάν η προδιαγραφή περιλαμβάνει μια θεωρητική τιμή και περιθώρια ανοχής και η πραγματική τιμή ευρίσκεται μέσα στα περιθώρια, τότε εκπληρούται η απαίτηση και δεν υπάρχει λάθος).

Πως ορίζεται τι είναι λάθος και τι όχι ? Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του "λάθος είπε ο σκαντζόχοιρος και κατέβηκε από τη βούρτσα..." και του "λάθος είπε ο χειρούργος, σας αφαιρέσαμε το γερό νεφρό... " 

Δηλαδή πως ορίζεται η ΜΗ εκπλήρωση μιας απαίτησης, ή μιας ανάλογης προσδοκίας για την προβλεπόμενη χρήση, που έχει προδιαγραφεί και έχει όμως επιπτώσεις στην ασφάλεια ? ... ως ΕΛΑΤΤΩΜΑ ... !

Οι όροι έχουν μια λεπτή (?) εννοιολογική απόχρωση - nuance αλλά και νομική διαφορά - differance. Προσοχή στην καρδιά είναι φτιαγμένη από γυαλί (*) :

  • Μία πόρτα με επιγραφή ΓΥΝΑΙΚΩΝ, η οποία οδηγεί σε αποδυτήρια ΑΝΔΡΩΝ, σηματοδοτεί ΛΑΘΟΣ ...
  • Η ίδια πόρτα εάν οδηγεί σε ΚΕΝΟ φρεάτιο ανελκυστήρα, σηματοδοτεί ΕΛΑΤΤΩΜΑ... !      

(*) ως Blondie ορίζεται το συγκρότημα,... η ξανθούλα τραγουδίστρια ορίζεται ως Debbie Harry... http://www.youtube.com/watch?v=oUG0GjdoGHE

 

   

 

Σχόλια

01/11 19:12  Thrassos Kalochairetas
Λοιπόν παραδόξως αυτο το άσμα μοι είχε κολλησει προηγουμένως. Τηλεπάθεια?
01/11 19:33  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ίσως φίλτατε. Ως "επιστήμων" ΟΦΕΙΛΩ να μην απορρίπτω τίποτα. Φαινόμενα τα οποία δεν τα έχουμε παραμετροποιήσει με εξισώσεις, ΔΕΝ σημαίνει αναγκαστικώς, ότι δεν υπάρχουν, εμείς είμεθα ακόμη "πισω".
Ελπίζω να μην σας κολλήσει και το "ΓΥΝΑΙΚΩΝ" και ευρεθείτε εις το "ΚΕΝΟ".., διότι ουδέν "ΛΑΘΟΣ" ή "ΕΛΑΤΤΩΜΑ" μετά την απομάκρυνση... επανορθώνεται...
01/11 19:38  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Δε μου λέτε, εαν ει κάποιος, "προσοχή θα πέσει" και πραγματικώς πέσει, αφού όμως πρώτον τον έχουν λοιδωρήσει, ως τι ΄λογίζεται? Λάθος ή ελαττωμα?
01/11 20:24  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Εξαιρετικής ποιότητας "food for thaught". Δεσμεύομαι να το χειρισθούμε εις το σχετικό εδάφιο Υπευθυνότητας : Επενδυτικών Οίκων, Αναλυτών και Ιδιωτών Ιεραποστόλων "Ασφάλειας και Υγείας".
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις