ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


40. "Ρεμπέτικο" ... του Νικου Ξ. (*)
955 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2007
19:54

 

 

 

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ή ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ?  (μέρος 6ο)

Σήμερα χρονιάρα μέρα θα ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας για αυθεντική ιστορία λανθασμένης αντίληψης προϊόντος.

Η εταιρίες Olivetti και Remington ήταν οι κορυφαίες στον κλάδο παραγωγής γραφομηχανών. Με την έλευση των πρώτων προσωπικών υπολογιστών αντελήφθησαν ορθώς, ότι το προϊόν τους είχε πλέον ημερομηνία λήξης.

 • Η Olivetti θεωρούσε ως προϊόν της τα μηχανήματα γραφής.
 • Προσπάθησε να επενδύσει - μετεξελιχθεί στον κλάδο πληροφορικής : προσωπικοί υπολογιστές και εκτυπωτές.
 • Κατέρευσε !
 • Η Remington θεωρούσε ως προϊόν της τα μηχανήματα ακριβείας.
 • Επέδυσε - προσανατόλισθηκε στις ξυριστικές μηχανές !
 • Έγινε κορυφαία ! 

 

 Quiz 4. Ολική Ποιότητα 

 Μία εταιρία αποδεδειγμένα ακολουθεί Διαχείριση Ολικής Ποιότητας. Τι σημαίνει αυτό για σας, πως το προσλαμβάνετε ?

 • Α : Τα προϊόντα της έχουν ποιότητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια
 • Β : Τα προϊόντα της ελέγχονται σε καθε φάση παραγωγής
 • Γ :  Τα προϊόντα της έχουν ανώτερη ποιότητα απο όλα όσα διαθέτουν οι ανταγωνιστές
 • Δ : Όλα τα παραπάνω
 • Ε : Τίποτα από τα παραπάνω

 

(*) Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους "ριψάσπιδες" (τα γνωστά , ή λιγότερο γνωστά "Λαμόγια" και "Υπερπατριώτες" κάθε εποχής και περίπτωσης).  Από κάποιον που "επι του θεωρητικού" είναι κατα των παρελάσεων, αλλά και σήμερα δάκρυσε...

http://www.youtube.com/watch?v=HbvLpnEiZ9U&mode=related&search=

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

28/10 20:37  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Παράκληση : η "κατάληξη" του σημερινού άρθρου να διαβαστεί σε συσχετισμό με το άρθρο και τα σχόλια στον "οίκο" του φίλτατου Goldmine :
http://goldmine.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=1279&blid=16#commentsstart
28/10 20:40  dignman
www.youtube.com/watch?v=k8nLLqMibc8
28/10 20:54  Goldmine
"Γράψατε: "Από κάποιον που "επι του θεωρητικού" είναι κατα των παρελάσεων, αλλά και σήμερα δάκρυσε..." ...
Αφοπλιστική η ειλικρίνειά σας! Εύγε...
28/10 20:55  dignman
www.youtube.com/watch?v=k8nLLqMibc8

πάντως οι πρόσκοποι συμμετέχουν σε παρελάσεις..
28/10 21:45  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σε ευχαριστώ φίλε dignman για τη συμβολή σου με video "παλαιότερης εποχής". Μιας και είναι σήμερα η μέρα "κατάθεσης αναμνήσεων", άλλη μία "αυθεντική ιστορία" :
Όταν το 1940 ο πατέρας μου Αθανάσιος απεφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων (ως Αξιωματικός του Πυροβολικού) έπρεπε να αποκτήσει (επί πληρωμή !)ίππον. Το "δώρο" ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ο θείος του Δημήτριος απόστρατος πλέον Ανώτατος Αξιωματικός του Πεζικού φευ ( το Σύνταγμά του "υπερασπίσθηκε" - κατά το δυνατόν - τη Σμύρνη). Επελέγη ο ίππος, πλην όμως ο παπούς Τριαντάφυλλος (του Ιππικού αυτός) "μελαγχόλησε".
Ο πατέρας μου - ολίγον αργότερον - τοποθετήκε και πολέμησε στην περιοχή των Σερρών (έξω από τα οχυρά του Ρούπελ). Όταν η άμυνα της γραμμής κατέρρευσε, οδήγησε την πυροβολαρχία του πίσω από τις γραμμές των Γερμανών, στη Χαλκιδική, όπου σε καίκι επιβίβασε τους στρατιώτες με καταγωγή από τη Νότια(μόνο)Ελλάδα με προορισμό την επόμενη "γραμμή άμυνας", τον Πλαταμώνα. Τους "Μακεδόνες" δε απέλυσε και τον ίππο του "εδώρισε" (στον ιδιοκτήτη του καϊκιού" το οποίο "επέταξε" !)
Τέλως πάντων, ούτε αυτή η γραμμή άμύνης λειτούργησε και στην Αθήνα πλέον (προτού κατευθυνθεί μέσω Σάμου - Τουρκίας) στην Αίγυπτο, ο πατέρας του απεκάλυψε γιατί δυσφόρησε με την επιλογή του ίππου : " Τι σας άφησα δυο άσχετους να διαλέξετε άλογο! Το ρούσο (κοκκινότριχο) είναι γρουσούζικο...
28/10 22:27  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Εάν κατωρθώσω να αξιοποιήσω τις οδηγίες του φίλτατου Goldmine θα αναρτήσω προσεχώς φωτογραφίες από τη σημερινή παρέλαση του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού. (Ίσως και την παλαιότερη φωτογραφία "τρεις γεννιές Πρόσκοποι : Αθανάσιος - Τριαντάφυλλος - Μυρσίνη)
2. Είναι ιδιαιτέρως συγκινητική (για το γράφοντα) η λειτουργία Συστημάτων Προασκόπων στη Γαλλία, Αίγυπτο, Τουρκία, Αραβικά Κράτη ... από αποδήμους Έλληνες τα οποια υπάγονται στο Ελληνικό Σώμα Προσκόπων.
3. Όμως το "καμάρι" του είναι το 3ο Πολωνικό Σύστημα Προσκόπων, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα (προφανώς από μετανάστες). Δεν "ανήκει - υπάγεται" όμως (αντιστοίχως με τα παραπάνω) στον "Πολωνικό" Προσκοπισμό, αλλά στον "Ελληνικό" !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις