ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


255. "Μάρκος και Άννα" ...από τους ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΙΟΥΣ ή το LUCCIO D. (*)
601 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008
20:16
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 72ο) 
                                 
Βοηθητικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (21)
 
Διοίκηση Έργων (εμβόλιμο 12)
 
 
Τώρα που ξανά – οργανωθήκαμε κάπως, ας ξανά- διαβάσουμε τους υποτίτλους της ενότητας, ώστε να θυμηθούμε τι επακριβώς αναπτύσσεται και γιατί :
 
Καλόν είναι να κάνουμε μία πρώτη σύγκριση, έχοντες κατά νου ότι το πρώτο αναφέρεται σε συνεχείς λειτουργίες, ενώ το δεύτερο σε έργα.  
 
Πίνακας V – Σύγκριση Διεργασιών
 
PMBOK
Διαχείριση Κινδύνων Έργου
 
EFQM
Διαχείριση Κινδύνων Οργανισμού
Σχεδιασμός Διαχείρισης
Καταγραφή περιβάλλοντος
Π & Προσδιορισμός
Προσδιορισμός
Ποιοτική Ανάλυση
Ανάλυση & Κατάταξη
(Ποιοτική ή /και Ποσοτική)
Ποσοτική ανάλυση
Σχεδιασμός Απόκρισης
Σχεδιασμός Εφαρμογής
Π Παρακολούθηση & Έλεγχος
Παρακολούθηση & Έλεγχος
 
Είναι εμφανής η ομοιότητα ! Μη σας προβληματίζουν οι λεπτές διαφορές στην ορολογία (όπως στην 1η σειρά), η ουσία είναι – όπως θα διαπιστώσουμε – ή ίδια. Ίσως ή μόνη ουσιαστική διαφορά έγκειται στο : <Απόκριση / Εφαρμογή>, η οποία αντανακλά όντως τις διαφορές < έργου / συνεχούς λειτουργίας >.  
 
Θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις διεργασίες σειρά προς σειρά του Πίνακα V. 

Για την ακρίβεια θα επιχειρηθεί μία προσέγγιση «fusion με πινελιές», η οποία εάν περιέλθει εις γνώσιν των δύο Οργανισμών, θα προκαλέσει τη διαγραφή του γράφοντος και από τα Μητρώα Διαχειριστών Έργων και από τα Μητρώα Αξιολογητών Αριστείας (εάν δεν συνεργασθούν και ομού τον ρίψουν ως βορά εις τους πιγκουΐνους, ή άλλα αιμοβόρα ερπετά…)

Βασίζομαι εις την εχεμύθεια σας !

(Ίσως, εάν επιζήσει βεβαίως, γίνει δεκτός εις τη Διεθνή των Chef,.. ανεκπλήρωτο όνειρο ζωής… Τη Διαχείριση παρομοίων Κινδύνων : Αρνητικών ή / και Θετικών πραγματευόμεθα άλλωστε !)
      

(*)… Προσάρτημα εις τον χθεσινό Blues (οι ιταλικοί στίχοι υπάρχουν στο more του βιδεακίου). Η ομιχλώδης αντίληψη μου της ιταλικής γλώσσας αποφαίνεται : πολύ όμορφη μεταφορά του βασικού θέματος εις την ελληνικήναύριο κάτι πιο φοβιστικό… και μη ξεχνιόμαστε εννιά και σήμερα

Σχόλια

05/09 20:43  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Πρόταση :
1. Πατήστε play στον Luccio
2. Αναμείνατε 22"
3. Πατήστε play στους Κατσιμιχαίους
Θα αποκτήσετε μία αίσθηση του «fusion με πινελιές»
05/09 21:47  Bluesman
www.youtube.com/watch?v=maHETHBi10w&feature=related
...δεν κρατήθηκα ήθελα να το ακούσω... κάτι ετοιμάζεις dj Τριαντάφυλλε... μήπως κάτι νέο στη γειτονιά;...

05/09 22:29  voula 99
Kαλησπερα!
Εχεις δικιο για τα δυο αδελφια , Τριανταφυλλε !( σχολιο σου στον Bluesman )
05/09 23:25  evie
"Fusion Defusion Confusion" έγραφε πάνω σε μια κούπα, αναμνηστικό από το πανεπιστήμιο της Utah, το 1989, τότε που είχε γίνει ο σάλος ότι δήθεν είχαν ανακαλύψει τον τρόπο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας με την μέθοδο της ψυχρής σύντηξης!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις