ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


36. "Rebel - Rebel" ...από τον DAVID BOWIE (*)
714 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007
17:59

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ή ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ?  (μέρος 3ο)

Management (Διοίκηση - Διαχείριση) : είναι απαραίτητο, από τη στιγμή που το Ανθρώπινο Δυναμικό του Οργανισμού (Άρθρο 35.) υπερβεί τη μονάδα ! (μέχρις εκεί αρκεί η αυτοδιοίκηση ...).

Όταν δουλεύουν μαζί πολλοί (οι οποίοι θυμίζω, Παράγουν και επιδιώκουν Αποτελέσματα), χρειάζεται τουλάχιστον συντονισμός για την επιτυχία των στόχων του Οργανισμού. Είδαμε δε (Άρθρο 9.), ότι για τον Οργανισμό ΔΕΝ δουλεύουν ΜΟΝΟ οι Εργαζόμενοι σε αυτόν, αλλά όλο το πλέγμα των Συμμετόχων του και μάλιστα σε καταστάσεις, οι οποίες συνεχώς διαφοροποιούνται για τους παρακάτω λόγους :

  • πολυμορφία των ανθρώπων
  • πολυμορφία των απόψεων τους
  • πολυμορφία των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους
  • πολυμορφία τών στόχων και προθέσεών τους
  • διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον
  • ελλιπής πληροφόρηση 

Στόχος λοιπόν του Μάνατζμεντ (όρο τον οποίο ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας αποδίδει ακριβέστερα και κατά περίπτωση ως Διοίκηση ή Διαχείριση ακόμη και Οργάνωση ) αποτελεί η διαμόρφωση - καθοδήγηση - κυριαρχία απλών ή περίπλοκων Συστημάτων τα οποία λειτουργούν με διαρκώς διαφοροποιημένους στόχους και σε ενδεχομένως πρωτόγνωρες καταστάσεις μέσω του εξουσιασμού της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

 

(*) ...η επιλογή του τίτλου αιτιολογείται μια γραμμή παραπάνω... 

http://www.youtube.com/watch?v=QDetQ18fw5Q  

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις