ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


234. "Les Tourbillions De La Vie" ...από τις VANESSA P. και JEANNE M. (*)
679 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008
17:23
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 56ο) 
 
Βοηθητικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (5)
 
Framework for Risk Management - Διαχείριση Κινδύνων (4)
 
Η αποτελεσματική Διαχείριση Κινδύνων έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά :
  • Είναι Ολοκληρωμένη : Η αθροιστική (ή ενδεχομένως πολλαπλασιαστική…) επίδραση των επί μέρους κινδύνων οφείλει να αναλύεται με ολιστική προσέγγιση. Οι κίνδυνοι ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένοι. (Στο προχθεσινό αφελές παράδειγμα των διακοπών μάλλον η «Διαχείριση του tsounami», λίγα προσφέρει σε σχέση με τη «Διαχείριση της μικρής διάρκειας διακοπών». Όλοι οι κίνδυνοι - τους οποίους ενδεικτικώς κατέγραψε ο γράφων – συνυπάρχουν).
  • Αφορά σε όλο τον Οργανισμό : Ποτέ δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων, ΟΥΤΕ τον «αδύναμο κρίκο», ΟΥΤΕ την επίδραση του «φαινομένου της πεταλούδας».
  • Είναι Ενσωματωμένη : Όπως π.χ. η Διαχείριση για την Ποιότητα οφείλει να διαχέεται σε όλο τον Οργανισμό και να μην αποτελεί αντικείμενο του Τμήματος ΠοιότηταςΕάν οι οριζόντιες δραστηριότητες – φροντίδες για την Ποιότητα, ή για τους Κινδύνους απλώς φορτώνονται στις υποτιθέμενες κύριες δραστηριότητες κάθε Τμήματος, τότε φυσιολογικώς καταλήγουν σε πρόσθετα βάρη και όχι πηγές δημιουργίας αξίας και κέρδους !..
  • Είναι Ευθυγραμμισμένη : Με την Πολιτική και Στρατηγική του Οργανισμού και την αντίστοιχη φάση του Επιχειρηματικού Σχεδίου. (Άλλη η αντιμετώπιση των «Δομημένων Ομολόγων» από ένα Hedge Fund, άλλη από ένα «Συνταξιοδοτικό Ταμείο»… Άλλη φάση η επένδυση σε ΤΙΤΠ, άλλη σε ΝΑΟΥΚια…)   
  

(*)… Φαινομενικώς άσχετο… «οι τυρβώδεις διακυμάνσεις στη ζωή μας»… για να «της πάει γούρι»... η τελική – καθοριστική συνέντευξη στη Μαρσίλια μεθαύριο… Αυτή τη στιγμή στον "αέρα" μεταξύ Μιλάνου και Μαρσίλιας ... Δύο εκτελέσεις : η «τιμητική» και η αυθεντική…

Σχόλια

28/07 18:32  evie
Με τόσο όμορφο τραγούδι για γούρι, όλα καλά θα πάνε!
28/07 22:05  Κλεάνθης
Άντε και με τη νίκη!
29/07 00:15  PREMIUM
Πιο "συνηθισμένος" σε...διακυμάνσεις φίλε δείχνεις, αλλά είσαι ;;;

Καλά αν δε συμπεθεριάσουμε θα τα πίνουμε μαζί έτσι αλλιώς για να ξεχνιόμαστε...

Μην ανησυχείς ούλα θα πάνε καλά...
29/07 00:48  PREMIUM
Αφιερωμένο στο φόρουμ αλλά και εδώ προς αποθησαυρισμόν ;;;

www.geo.auth.gr/106/1_elements/diamond_34.jpg
29/07 00:55  PREMIUM
Πάτησε μεγένθυνση και θα διαπιστώσεις ότι σε...κοιτάει...

Καλό ξημέρωμα...Είπα τα μεσάνυχτα δεν είναι ό,τι καλύτερο για κους-κους...
29/07 12:30  pol
Καλημέρα στην παρέα!
Άσχετο με το θέμα αλλά άξιο αναφοράς λόγω φόρτισης.Φίλοι,έζησα από κοντά το νέο ψάρι "δολοφόνο",ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ.Φίλος ψαράς έπιασε στα δίχτυα του 4 λαγοκέφαλους και τάισε τα γατιά του.Από τα πέντε που είχε ,πέθαναν τα τέσσερα και το τελευταίο,που ήταν η μάνα σώθηκε,γιατί έφαγε ελάχιστο!Ο φίλος δεν είχε το κουράγιο να σηκώσει τα δίχτυα του.
29/07 16:44  PREMIUM
Καθόλου...άσχετο pol !

Ούλα είναι "θέμα" risk management !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις