ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


228. "Baba O' Riley" ...από τους WHO (*)
827 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008
19:11
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 50ο) 
 
Πρόσθετα στοιχεία για το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας (4)
 
Η λογική ЯADAR (4)
 
Η λογική RADAR έχει πολλά πεδία εφαρμογής. Για το γράφοντα αποτελεί τρόπο σκέψης και προνομιακό πεδίο εφαρμογής της είναι η ανάλυση συνθέτων προβλημάτων. Τα επί μέρους στοιχεία της προσφέρουν έναν ιστό και καθοδηγούν τα βήματα, είτε πρόκειται για μεμονωμένη διεργασία, έργο, επιχειρηματικό σχέδιο,..   
 
D eployment
Ε φαρμογή
A ssessment and
Α ξιολόγηση και
R eview
Α ναθεώρηση
R esults
Α ποτελέσματα
A pproach
Π ροσέγγιση
 
D eployment : Καλύπτει αυτό που ο Οργανισμός κάνει, ώστε να εφαρμόσει την αντίστοιχη Προσέγγιση. Σε έναν Άριστο Οργανισμό κάθε Προσέγγιση :
  • Ενεργοποιείται σε όλες τις σχετικές περιοχές – πεδία εφαρμογής της. (Πως λέμε… < αποφασίσαμε να είναι το Νοσοκομείο πεντακάθαρο!.. Εντάξει, μην τρελαθούμε η είσοδος και οι θάλαμοι του Ισογείου.. Σιγά μην ανέβει ο Υπουργός και τα κανάλια στον 6ο όροφο, ή χωθεί στις αποθήκες >… Ε, ακριβώς το αντίθετο !)
  • Ενεργοποιείται με Συστηματικό Τρόπο, καλά σχεδιασμένο και προγραμματισμένο, μεθοδευμένο ώστε να εξυπηρετεί και την Προσέγγιση και τον Οργανισμό. (Στην ταινία «Μπανάνες» του Woody Allen ο Πρόεδρος της Νέας Επαναστατικής Κυβέρνησης αποφασίζει - με βάση την Προσέγγιση Αναβάθμισης της Δημόσιας Υγιεινής – να αλλάζουν οι πολίτες δύο φορές την ημέρα εσώρουχα. Αλλά για να μπορούν να το ελέγχουν οι αρμόδιες αρχές… θα φοράνε οι πολίτες τα εσώρουχα έξω από τα ρούχα > Ε, ακριβώς αυτός ο τρόπος Εφαρμογής - παρότι Συστηματικός - δεν μας κάνει !)

(*)… Άσμα άσχετο με το θέμα … αλλά είναι Παρασκευή βραδάκι, είμαι στο γραφείο, όπου και θα περάσω το μεγαλύτερο μέρος του Σ/Κ… απεφάσισα ότι δικαιούμαι ένα από τα ΤΟΡ ΤΕΝ αγαπημένα μου όλων των εποχών… Συμφωνικό Ροκ και προς τεκμηρίωση του ισχυρισμού ακούστε και το δεύτερο βιδεάκιο… Όσο για το τρίτο, 25 έτη αργότερον… αφιερωμένο στον φίλτατο pol και το χθεσινό του σχόλιο… συνομήλικοι και οι δύο με τον Pete και κρατιόμαστε πολύ καλύτερα !.. είπατε τίποτα ?..

Σχόλια

18/07 20:25  evie
Τι κακό αυτό με τις ηλικίες; Μέχρι τα 140 είμαστε ακόμα στο νηπιαγωγίο! Επομένως δικαιούμαστε να κάνουμε και τα χρηματιστηριακά μας λάθη, γιατί μέχρι την ενηλικίωση έχουμε χρόνο να τα διορθώσουμε!

Υ.Γ. Τυχών λάθος στα κόμματα, ξέρω-ξέρω, δεν διορθώνονται μετά την απομάκρυνση απο του πληκτρολογίου μου με εντερ. :)
18/07 21:14  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
1. Κατ' αρχάς (*) φιλτάτη evie η "η Αρχή της Μη διορθώσεως", γνωστή επίσης ως "ότι έλέχθει, ελέχθει η διαταγή κλπ..." εφαρμόζεται πρώτον και παραδειγματικώς επί των οικοδεσποτών. Επεξεργαζόμεθα ΜΟΝΟ τις συνέπειες "ηλεκτρονικής τρομοκρατίας", οι οποίες οδηγούν σε αναδιανομή παραγράφων, συγκόλληση λέψεων, αλλαγές γραμματοσιράς και ύψους της. ΟΥΔΕΠΟΤΕ επεμβαίνουμε εις το αρχικό κείμενο ή τα σχόλιά μας.
2. Οι παλαιότεροι με δίδαξαν : τρία (3) έτη εις το ΧΑΑ = μία (1) Τάξη (ΕΑΝ την ΠΕΡΑΣΕΙΣ). Ήγουν ο γράφων αριθμητικώς φοιτά εις το τέλος της Γ' Γυμνασίου (κόψε και κάτι εις την αρχή της Τάξης). Σεις είσθε περί την Γ' Δημοτικού ("κερδίσατε" και Τάξη), ουχί εις το Νηπιαγωγείον !

(*) Άσχετο, με ενοχλεί η σύγχυση χρήσης των εκφράσεων <κατ' αρχάς> = <Πρώτα - πρώτα>
και <κατ' αρχήν> = <συμφώνως προς κάποια αρχή>
Το παραπάνω κείμενο είναι δυνατόν να επαναδιατυπωθεί - επίσης ορθώς - με την εύστοχη χρήση της δεύτερης έκφρασης...
έκφρασης. Η γνώση, ορθός χειρισμός και τσαχπινογαργιλιάρικη χρήση της γλώσσας αποτελεί αναγνωρίσιμο στοιχείο των "Αρίστων οργανισμών"...
18/07 21:43  mc
Παρότι κανένα τραίνο δεν χάνεται αν το προλάβεις έστω στο Λειανοκλάδι (και μακρύτερα), ανεξάρτητα από σχεδόν κλασσικές πια στρατηγικές, δε μπορεί να μ' αφήνουν αδιάφορο trades του 30-40% σε 2-3 μέρες και δη σε ιδιαιτέρως "υπερ-πουλημένα" επίπεδα. Κι ενώ φαίνεται ότι εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο, πάντα θα υπάρχει τρόπος προσέγγισης τους.
Το "πρόβλημα" (και αναφέρομαι σε μένα πρωτίστως) εμφανίζεται όταν αρνούμαστε εν ονόματι της προηγούμενης τροχιάς μας, να κάνουμε "παρασπονδίες". Εάν βεβαίως, φανεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν γεννούν κέρδη όταν αθροίσουμε, τότε μεν τις εγκαταλείπουμε, μα αξίζει να συνεχίζουμε την έρευνα. Από τα μέσα του '07 ως και σήμερα, πλην των δυνατών συγκινήσεων που θα προσέφερε σε κάποιον το short παιχνίδι, διαπίστωσα την ύπαρξη άλλων καταρχήν κερδοφόρων τακτικών, αλλά μιας και πρόκειται για "ξένο" περιβάλλον εργασίας, συνεχίζω να κάνω την πάπια.
Σχετικά τώρα με την αρχή του ταύρου, το '03 υπήρξαν εκτοξεύσεις (που έπρεπε να εκμεταλλευτεί κανείς), ενώ και προς το τέλος του ('07) μπορούσε κανείς να έχει εξαιρετικές αποδόσεις επιδιδόμενος σε σχετικώς βραχυπρόθεσμα παιχνίδια επί μετοχών ισχυρώς ανοδικής ορμής.
Για να φτάσω και στα του Τριαντάφυλλου, πράγματι επίπλαστη η αγωνία. Ωστόσο, έτσι ή αλλιώς αυτό αφορά την ακολούθηση της κίνησης της Αγοράς. Πρέπει όμως στον ευρύτερο σχεδιασμό μας, να ενσωματώνουμε πάντα την τελευταία; Εκτιμώ πως όχι (κι εδώ άνετα βλέπω τις ντομάτες κατά πάνω μου, αλλά μου σφύριξε η μάνα ότι είναι πια πολύ ακριβώς -> μπορώ να λέω ό,τι θέλω χωρίς μεγάλο κίνδυνο). Τι θα γίνει π.χ. αν περάσουμε σε μια ζώνη συναλλαγών 5 ετών; Και αν είναι μια τυπική, πιθανότερο θα είναι να χάνονται λεφτά. Εάν όμως εμπεριέχει τρελή μεταβλητότητα; Εν πάση περιπτώσει, σενάρια είναι όλα αυτά, μα μπορούμε και αξίζει να τα παρακολουθούμε εξίσου λεπτομερώς. Και κει ναι, το ομολογώ, αγωνιώ!

ΔΕΝ μπερδεύτηκα: μέτρησα το πλήθος σχολίων "εδώ" και "κει", στάθμισα και το πλήθος αστεριών και είπα να τ' αφήσω εδώ!
18/07 21:59  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Τα πετάσματα (κουρτίνες) μεγίστου θέματος προσεκτικώς "εθώπευσα", το άνοιγμα του παράθυρου ορθάνοιχτα "βιάζετε" φίλτατε mc...
Ες αύριον η συνέχεια... και η περιγραφή των εμπειριών του γράφοντος. Ε, δικαιούται να παρακολουθήσει Μπάσκετ εις την οικίαν και ουχί εις το γραφείον...
19/07 15:55  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Προμηθεύ! Προφανέστατον, η μετάφρασις δεν ήτο ιδική μου εις το προηγούμενο, άλλωστε "ηύρον" έγραψα και δη εν διαδικτύω. Ενόμισα μάλιστα ότι έδωσα τον τόπον προηγουμένως, αλλά δεν τον βλέπω. Δια να αποφύγομεν ενδεχόμενα κακοήθη σχόλια σας παραθέτω και τον ιστότοπον της μεταφρασεως ως κάτωθι:

http://ergotelina.blogspot.com/2007/02/meseina-moonlight.html

Ως προς το ΣΚ εν γραφείω, μη λησμονείτε το βασικον: "Don't work more than you are paid for"...
19/07 16:34  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε Θρασσ.
1. Κακόβουλα σχόλια ότι εις (ή μία) εκ των συνιστωσών της "Σπείρας - Σπείρας" ανήκει εις την εν Ελλάδι Σλαυόφωνο μειονότητα ? Στατιστικώς δεν είναι πολύ πιθανό βεβαίως, αλλά οι κατανομές εξυπηρετούν ακριβώς αυτή την αναγκαιότητα. Χώρια που ημείς ΔΕΝ το "έχουμε για κακό". Ο (εμπορευάμενος και μετακινούμενος ανά την επικράτειαν) αδελφός της εκ πατρός μάμης μου Ασπασίας ενυμφεύθει γυνή εκ Γουμένισσας. Ουδέποτε την εγνώρισα (απέθανε νεαρά) και ουδέποτε εμνημονεύθει το όνομά της. Απεκαλείτο εις την οικογένεια μας - του ανδρός της συμπεριλαμβανομένου - η "Βουλγάρα"...
Πέρυσι εις την κηδεία του απογόνου τους (πρώτου εξαδέλφου του πατρός μου, αλλά και νονού της αδελφής μου) εγνώρισα δια πρώτη φορά τους εξ' αγχιστειάς συγγενείς μου...
Σημείωση 1 : Το πως ονομάζεται ο "Ερυθρός Αστέρας" από τον μακαρίτη το έμαθα <κάποτε>...
Σημείωση 2 : Εις την νεκρώσιμη τελετή ήμουν το "τιμώμενο πρόσωπο"... Συνειδητοποίησα με έκπληξη, ότι ήμουν πλέον ο πρεσβύτερος άρρην του ευρύτερου οικογενειακού κλάδου...
2. Ορθόν το : "Don't work more than you are paid for",.. πλήν όμως έχει εφαρμογή σε μισθωτους και όχι σε επιχειρηματίες (έστω και Γκραμσιανούς), οι οποίοι υπερασπίζονται την επιβίωση της επιχείρησής τους, εν μέσω domino effect... Λιγότερο για τους ίδιους και περισσότερο για τους "δικούς τους (εργαζόμενους) ανθρώπους"...
19/07 19:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ασφαλώς, ασφαλώς φίλε μου, δεν θεωρώ την μητρική γλωσσα το κύριον στοιχείον ταυτότητος! Πολλοί προγονοί μου είχον άλλη ή και άλλη πλην της Ελληνικής γλωσσα ως μητρική. Απλώς είναι δεόν να αναφέρονται αι πηγαί διότι γνωρίζω ότι "μεσετσα" είνια η σελήνη και "μεσετσίνα" το φεγγαρόφως αλλά δεν είμαι και επίσημος μεταφραστής εκ της Σερβικής. Σηεμιώνω ότι παρά τα προφανή μου αντανακλαστικά εις την περίπτωσιν της |Σλαυομακεδονικής, εκτιμώ και σέβομαι την γλωσσαν ήτις είνια πολυ παλαιοτέρα και διεθνώς και ιστορικώς πολύ σημαντικοτέρα της Κρατικής Νεο-ελληνικής κοινής (περί της διαχρονικής ελληνικής ουτε λόγος βεβαίως).

Κάτι αντελήφθην περι των επιχερηματικών δυσχερειών, εάν θέλετε τα λέμε και ιδιωτικώς:

thrassakos@gmail.com

Είμαι δυστυχώς κοινωνός και συμπάσχων εις την αγωνία να μην απωλεσουν την εργασίαν τους συν-εργαζόμενοι κάτι που είναι δύσκολον να εξηγηθεί εις καρεκλοκενταύρους που δεν έχουν κτυπηθεί υπό του κύματος των ελευθέρων αγορών. Αλλά υμείς αντιλαμβάνεσθενομίζω πλήρως και με το παραπάνω.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις