ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


227. "Mesecina" ... από τους GORAN B. και OGI R. (*)
794 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008
20:18
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 49ο) 
 
Πρόσθετα στοιχεία για το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας (3)
 
Η λογική ЯADAR (3)
 
Η λογική RADAR έχει πολλά πεδία εφαρμογής. Για το γράφοντα αποτελεί τρόπο σκέψης και προνομιακό πεδίο εφαρμογής της είναι η ανάλυση συνθέτων προβλημάτων. Τα επί μέρους στοιχεία της προσφέρουν έναν ιστό και καθοδηγούν τα βήματα, είτε πρόκειται για μεμονωμένη διεργασία, έργο, επιχειρηματικό σχέδιο,..    
 
A pproach
Π ροσέγγιση
D eployment
Ε φαρμογή
A ssessment and
Α ξιολόγηση και
R eview
Α ναθεώρηση
R esults
Α ποτελέσματα
 
Approach : Καλύπτει αυτό που ο Οργανισμός σχεδιάζει να κάνει και τους λόγους που το στηρίζουν. Η στερεή (επί μέρους) Προσέγγιση :
  • Εδράζεται σε ξεκάθαρη συλλογιστική, η οποία εστιάζει στις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες του Οργανισμού. (Πως λέμε… < φτιάξτε παιδιά ένα businessplan και φώναξε αναλυτές και δημοσιογράφους να τους το φορέσουμε >… Ε, ακριβώς το αντίθετο !)
  • Προκύπτει μέσα από μία σαφώς καθορισμένη Διεργασία ή πλέγμα Διεργασιών. (Πως λέμε… < παιδιά θέλω να ακούσω πιασάρικες ιδέες, Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τέτοια > Ε, ακριβώς το αντίθετο !)
  • Εστιάζει καθαρά στις ανάγκες των ΣυμμετόχωνΕνδιαφερομένων Μερών. (Πως λέμε… < αγαπητοί μέτοχοι, μετά την πώληση των περιζήτητων περιουσιακών μας στοιχείων, την απόσχιση των κερδοφόρων μας κλάδων, η εταιρία έχει μέλλον λαμπρό εις το καινοτόμο πεδίο συγκόλλησης βρικίων. Μην ανησυχείτε δια το τοξικό νισαντίρι, έχουμε επισημάνει ένα χείμαρρο λουκούμι...> Ε, ακριβώς το αντίθετο !)
Επιπλέον η (επί μέρους) Προσέγγιση οφείλει να εντάσσεται, να αγκυρώνεται στην Πολιτική και Στρατηγική του Οργανισμού και όπου είναι απαραίτητο να συνδέεται με άλλες (επί μέρους) Προσεγγίσεις.
  

 (*)… Άσμα χαρούμενο και ανέμελο σήμερα… Goran, Ogi, «Βουλγάρικες Φωνές» και η «Ορχήστρα για Γάμους και Κηδείες»… Βαλκανικό και Τσιγγάνικο… Πρώτα όμως ανακαλύψτε ένα διδακτικό βιδεάκιο… Μεσογειακό και Τσιγγάνικο… αφιερωμένο στα μικρά καραβάκια… Του χρόνου στη γιορτή - στις εκβολές του Ροδανού - "ίσως" διαθέτει η μπλογκογειτονιά και "γυφτάκι - ανταποκρίτρια"...

Σχόλια

17/07 20:31  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Niko nezna,niko nezna,niko nezna &#353;ta to sija.


Υπέροχον άσμα (καίτοι καθόλου ευθυμον, μας εκαλυψε καταχνια λέγει), αλλα το Καλοχαιρέτας το χορεύει πάντοτε, τελετουργικώς αφαιρών το ωρολογιον όπως εν τηι ταινία.

Τα δέοντα διότι αυτή ήτο γλεντζαδικη επιλογή ήτις συνδυάζει το δράμα των στίχων με την διονυσιακή έξαρσιν του χορού, βαλκανικώς και λίαν συγκινητικώς.
17/07 20:33  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ηύρον μετάφρασιν! Εγώ νομίζω ότι λέγει φεγγαρόφως και ουχί αστροφεγγιά, αλλά δεν είμαι και άσος εις τα σέρβικα. άλλη διάλεκτος ωμιλειτο εν τω χωρίω Καλοχαιρέτου...

Δεν υπάρχει ήλιος πια,δεν υπάρχει φεγγάρι,δεν υπάρχεις εσύ δεν υπάρχω εγώ.Σκοτάδι πολέμου μας σκέπασε και σε ρωτώ γλυκιά μου,τί θα συμβεί σε μας.Αστροφεγγιά,αστροφεγγιά,ήλιος λαμπρός,ήλιος λαμπρός,απ' τα ουράνια ξεσπά
και κανείς δεν ξέρει τί είναι τούτο που λάμπει
17/07 20:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μένω έκπληκτος ! οι γνώσεις του γράφοντος εις τας Βαλκανικάς γλώσσας περιορίζονται εις τον (Αθλητικό) - Ερυθρό Αστέρα...
Το μπλογκοδίδυμο πάντως έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του συγκροτήματος και εις τον γάμο <της> και εις την (πολιτική) κηδεία <του>.
Το άσμα να το δρομολογήσουμε επομένως δια την δεύτερη ως άνω τελετή μάλλον, παρά δια την πρώτη, όπου ο γράφων το προόριζε παραπλανηθείς από την ταινία...
17/07 21:14  evie
Με το καλό, και για το γάμο θα βρούμε χαρούμενο άσμα!
17/07 21:18  Swearengen
Καλά, αυτό δεν είναι τίποτε. Εγώ μεταφράζω από τα σέρβικα στα ελληνικά κι από κει στ' αγγλικά όλους τους στίχους του παραδοσιακού "Svi&#273;a mi se ova stvar" των Crvena Jabuka. Δια του λόγου το αληθές :
www.youtube.com/watch?v=Y1tHQEykLvY
Και η μετάφραση:
Well, shake it up baby now Twist and shout Come on, come on, come Come on baby now Come on and work it on out Well work it on out, honey You know you look so good You know you got me goin' now Just like I know you would Well, shake it up baby now Twist and shout Come on, come on, come Come on baby now
Come on and work it on out You know you twist, little girl You know you twist so fine Come on and twist a little closer now And let me know that you're mine, woo
-Είπατε τίποτα ;
17/07 21:20  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Το ρολόϊ

από το χέρι του νεκρού
πρέπει να βγαίνει το ρολόϊ
'οχι γιατί η μικρή του κόρη
πρέπει να έχει κάτι να θυμάται
'οχι γιατί σ΄ ένα νεκρό
πάει πάντοτε πίσω το ρολόϊ
γι' αυτό και αργοπορεί
γι' αυτό και δεν κρατάει ποτέ
τις υποσχέσεις του
όχι για τίποτε άπ' αυτά
αλλά γιατί
καθώς θα ξυπνά το χάραμα
και με το μάτι του πικρό
θα ψάχνει κάτω άπ' το μανίκι
θα δει πως λείπει το ρολόϊ
θα πει πως είναι Κυριακή
δεν έχει δουλειά σ'ημερα
ας κοιμηθώ λιγάκι παραπάνω

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΣΣΟΣ
"Η πείρα του θανάτου" εκδόσεις Άλως, 1989

Με συνοδεύει - εδώ και χρόνια - (απόκομα από την "Αυγή") διπλωμένο στο πορτοφόλι μαζί με τη φωτογραφία μου "Λυκόπουλο" δίπλα στον πατέρα μου, μπροστά στο σπίτι μας στο Παγκράτι <τότε>...
17/07 21:33  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Πραγματική αφήγηση :
Το πρωτο έτος σπουδών (1969-70) ο γράφων το παρκολούθησε εις την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου (προτού μεταγραφεί εις το ΕΜΠ). Τις νύχτες επιλύοντες και σχεδιάζοντες τα "θέματα", συντονιζόμεθα ραδιοφωνικώς με το Radio Belgrade για "στοιχειώδη ροκ ακούσματα).
evie : <Με το καλό,(η κηδεία ?) και για το γάμο θα βρούμε χαρούμενο άσμα!>
Πάντως προπονούμαι ήδη, εκτάκτως μόνο φέρω "ρολόϊ" .).)
17/07 22:08  evie
Ωχ! αυτό το κόμμα μου ξέφυγε και άλλαξε το νόημα διορθώστε το παρακαλώ.
17/07 22:32  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Παγία Δέσμευση της Πολιτικής και Στρατηγικής του "οίκου" αποτελεί η ΜΗ επέμβαση εις τα σχόλια ! (ούτε καν και εαν αυτό επιθυμούν φίλτατοι Συμμέτοχοι).
Πηγή και έμπνευση της δέσμευσης αυτής αποτελεί το γνωστό ανέκδοτο, όπου πειρατές καταλαμβάνουν εμπορικό σκάφος... ο Κουρσάρος Καπετάνιος πρώτα τιμά τα αποθέματα eau de vie (χυδαϊστί : ρούμι) και ακολούθως χαράζει ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ για τη μεταχείριση των ανδρών του πληρώματος και των γυναικών επιβατισσών (του εμπορικού)... και καταλήγει με την ένσταση μέλους του πληρώματος :
"Ότι ελέχθει - ΕΛΕΧΘΕΙ, η διαταγή να εκτελεσθεί ΩΣ ΕΧΕΙ !..."
17/07 22:47  pol
Αν κρίνω από τα νοήματα του μεταφρασμένου τραγουδιού,καλά κρατάμε εμείς των-ήντα + !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις