ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


225. "Νύχτωσε Νύχτα" ... των Κατσιμιχαίων (*)
728 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008
22:12
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 47ο) 
 
Πρόσθετα στοιχεία για το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας (1)
 
Η λογική ЯADAR (1)
 
Στην καρδιά της λειτουργίας του μοντέλου υπάρχει η λογική, η οποία ονομάζεται RADAR, οποία αποτελείται από τέσσερα (4) στοιχεία – βήματα (γίνονται εντέχνως πέντε, ώστε να προκύψει το τσαχπίνικο του όρου…)   
 
R esults
Α ποτελέσματα
A pproach
Π ροσέγγιση
D eployment
Ε φαρμογή
A ssessment and
Α ξιολόγηση και
R eview
Α ναθεώρηση
 
Яesults : Δεν είναι τυχαία η γραφή με κατοπτρικό το R… Στη διεργασίαπεδίο Σχεδιασμού της Πολιτικής και Στρατηγικής του ο Οργανισμός προσδιορίζει τα Αποτελέσματα τα οποία θέλει να επιτύχει. Παρότι είναι το πρώτο βήμα, αφορά στο τελευταίο πεδίο… εξ’ ου και η κατοπτρική γραφή. 

Approach : Ο οργανισμός σχεδιάζει και προγραμματίζει ένα ολοκληρωμένο και στέρεο σύνολο Προσεγγίσεων, ώστε να επιτευχθούν τα παραπάνω Αποτελέσματα και να συνεχίσουν να επιτυγχάνονται και εις το μέλλον.

Deployment : Οι παραπάνω Προσεγγίσεις αναπτύσσονται με συστηματικό τρόπο, ο οποίος εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική Εφαρμογή τους.

 

Assessment and Review : Οι παραπάνω Προσεγγίσεις καθώς και η Ανάπτυξη – Εφαρμογή τους παρακολουθούνται και μετρώνται. Αναλύεται και Αξιολογείται η προσωρινή επίδρασή τους στα επιδιωκόμενα Αποτελέσματα και καταγράφεται η ανάδραση από την εφαρμογή = μάθηση. Τελικώς προσδιορίζονται, σχεδιάζονται, επαναπρογραμματίζονται και ενσωματώνονται βελτιώσεις όταν και όπου απαιτούνται. Αναθεωρούνται δηλαδή πρωτίστως το D, πιθανώς και το AΟΧΙ ΟΜΩΣ το Я!  M            

 

(*)… ο οικοδεσπότης σας αντιμετωπίζει ένα αιφνίδιο μείζον πρόβλημα (ευτυχώς μόνο επαγγελματικό … προς το παρόν)… ίσως η συχνότητα των άρθρων μειωθεί… αν και μάλλον θα αποτελούν ασφαλές ψυχολογικό καταφύγιο… αυτοαξιολογώντας σε υψηλό επίπεδο τις δεξιότητες του στο Μάνατζμεντ και δη στη Διαχείριση Κρίσεων… ελπίζει να περιορίσει τάχιστα το επίπεδο του προβλήματος σε έλασσον…

Σχόλια

15/07 22:43  PREMIUM
Βάστα πατριώτ τα Beaujolais θα τα πιούμε αυτό το...χειμώνα στην ιδιαίτερη πατρίδα ! (όχι φυσικά για τα...συμπεθεριά που θ΄αργήσουν λιγλάκι...)

We are so...vains ;;
15/07 22:45  jgeorgiou
καλησπέρα και απο εμένα
15/07 23:04  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Πατριώτ' τώρα που η Μ. θα πάει στην "πηγή' των Cotes du Rhone , Cotes de Provence, Cotes du Ventoux κλπ. (ακόμη και αν χρειασθεί να σφουγγαρίζει σκάλες για να πληρώσει τα δίδακτρα...) όλο και κάτι θα μας φέρει .)
Φίλτατε jgeorgiou, σας είχα κατά νου, όταν έγραφα το άρθρο και πολύ πριν... Όμως δύσκολον να απαγκιστρωθείς (ομαλώς) από μακροχρόνιες συνεργασίες... Το πλεονέκτημα εις το Χ.Α.Α. είναι ότι, εάν διαπιστώσεις το "turnaround story δεν βγαίνει"... πουλάς με ζημία και φεύγεις...
15/07 23:05  pol
Γενικά ήταν μια δύσκολη μέρα.Ευτυχώς πέρασε.
Καλό βράδυ!
15/07 23:40  lemon.
εμ! η μικρά ακόμα με τα διαβάσματα είναι!
Που καιρός για συμπεθεριάσματα!
Ας περιοριστούμε σε καμιά θερινή παράσταση... καμιά Δευτέρα βράδυ ;)
Καλά ξεμπερδέματα, ζΑγοραίε!
16/07 00:10  evie
Έτσι! Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, όταν έχει νηνεμία, όλοι ξέρουν να πιάνουν το τιμόνι.
16/07 12:01  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χαίρε Τριανταφυλλε. ελπίζω όλα καλά και να μάθω καλά νέα σας και της Μυρσίνης.
16/07 19:09  cormorano

Καλησπέρα!

Πολύ ωραίο το άρθρο !

Μόνο ένα σχόλιο...
Δύσκολο πράγμα η "Προσέγγιση"... γενικά μιλώ !
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις