ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


214. "The Winner Takes It All" ...από τους ABΒA ή την TINA A. (*)
756 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2008
21:33
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ EFQM Excellence Model (μέρος 36ο) 
 
Η δομή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αριστείας (25)
 
Σύγκριση με Άλλα μοντέλα Αριστείας (1)
 
Είδαμε (Άρθρο 212.) την ιδιαίτερη βαρύτητα της Κοινωνικής και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητας στο μοντέλο.
Είναι παρούσα στα 23 από τα 32 υποκριτήρια ! Ποσοστό ~ 72%
Συνυπολογίζοντας και τους συντελεστές βαρύτητας, ο γράφων έχει προσεγγιστικώς εκτιμήσει τη συνεισφορά της Κ.& Π.Υ. περίπου στο 35 %.
 
Υπάρχει μακράν μεγάλη διαφοροποίηση από τα άλλα μοντέλα Αριστείας, τα οποία θα περιδιαβούμε στα επόμενα άρθρα. Τα άρθρα βασίζονται σε εξαιρετική Διπλωματική Εργασία στο Ε.Μ.Π. την οποία θα αξιοποιήσουμε και σε πολλά άλλα θέματα και προφανώς θα αναρτήσουμε με υπερηφάνεια.
 
Προς το παρόν ας περιορισθούμε στην εξής διαπίστωση : Το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Αριστείας είναι το μόνο το οποίο περιλαμβάνει ιδιαίτερο κριτήριο : 8. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ με συντελεστή βαρύτητας 6%, ο οποίος μαζί με τη διάχυση στα υπόλοιπα Κριτήρια καταλήγει στο ~35%.
 
Δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε παράξενο, απλώς αντανακλάται η ιδιαίτερη Ευρωπαϊκή παράδοση του επιχειρείν και το επίπεδο των Ευρωπαίων Πολιτών, τα οποία ο γράφων θεωρεί κοινωνικό κεφάλαιο
 

(*)... Σουηδία 1980 - Γαλλία 2006… ένα άσμα ακριβώς αντίθετο με τις απόψεις του βλοκίου και του μοντέλου EFQM … ελπίζουμε η τακτική αναγνώστρια και αναγνώστης να το έχουν ήδη αντιληφθεί…

Σχόλια

02/07 22:36  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Και για όσους δεν κατάλαβαν την allusion του Ερμή : Ο τίτλος "είναι απαράδεκτος" δεν υπάρχει "Νικητής που να τα παίρνει όλα" στις Αγορές και στην Κοινωνία... Πρόκειται για Πύρρειο νίκη...
Οι στίχοι τα "μπαλώνουν"...

Warning : <Αυτό και ΕΝΑ !>

"Νυχτερίδα" - Μ.Κ.
02/07 22:40  Bluesman
Μόλις το ψάρεψα...
www.youtube.com/watch?v=AS3EhKVdn74&amp;feature=related
02/07 23:49  cormorano
Πέρασα βιαστικά για μια Καλησπέρα !
03/07 03:00  Yannis K.
"Ο νικητης ανηκει στα λαφυρα"
Φ. Σ. Φιτζεραλντ
03/07 08:16  PREMIUM
Καλημέρα πατριώτ και πατριώτισσα !

Πώς και όχι ;;;
Υπάρχει "αυτός" που τα παίρνει ούλα και όταν τα πάρει τους τα πετάξει contre la...moutre, όπως λέγαμε...ΤΟΤΕ στα...γαλλικά στις αλάνες του Μπραχαμίου !

Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρούσα κάτι...ανάλογο το..."γαλαντόμο"...
03/07 10:26  voula 99
Καλημέρα.
Και τα παίρνει όλα , και την ιστορία γράφει .
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις