ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Προμηθέας λογίζεται ως ο πρώτος "εθελοντής"... Ο εδώ "οίκος " Προσκόπων, Μηχανικών και "Πολιτών" (με αυτή τη σειρά αυτοαξιολόγησης) σας καλωσορίζει σε ένα θέμα, στο οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια : Την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα όλων των Οργανισμών (όχι μόνο των επιχειρήσεων) στο "ταξίδι" τους προς την Αριστεία γενικώτερα.
Εκπαιδευτικό Υλικό Αυτομόρφωσης
Σύνδεσμοι


1068 αναγνώστες
4 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012
11:53

Εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο της Καθηγήτριας Δανάης Διακουλάκη στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έγινε χθες νωρίς το απόγευμα. 

Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων που φορούσαν κουκούλες εισέβαλε στο γραφείο της καθηγήτριας, όπως ανέφερε η ίδια. Οι νεαροί της ζήτησαν επιτακτικά να σηκωθεί, εκσφενδόνισαν σε όλο τον χώρο κόκκινες μπογιές και αποχώρησαν τρέχοντας. 

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια, η οποία έχει εκλεγεί στο συμβούλιο του ιδρύματος, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένα από ομάδα ατόμων που αντιδρούν στο νέο νόμο και δεν είναι η μοναδική από τα μέλη του νέου συμβουλίου που έχουν δεχθεί απειλές και ύβρεις και μάλιστα σε ώρα μαθήματος. 

Να σημειωθεί ότι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήταν το τελευταίο Ίδρυμα που προχώρησε σε εκλογές καθώς μια μικρή ομάδα μπλόκαρε τη διαδικασία συνεχώς και τότε η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου με επιστολή της στον πρύτανη υπενθύμιζε ότι το φθινόπωρο του 1972 οι φοιτητές όλων των σχολών του ΕΜΠ ζητούσαν εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους τις οποίες παρεμπόδιζε με κάθε μέσο η Χούντα. 

Καθηγητές του Πολυτεχνείου ζητούν μετά από αυτό το περιστατικό να ανασταλεί για 2 ημέρες η λειτουργία του Ιδρύματος, κάτι που εξέτασε το πρυτανικό συμβούλιο σε συνεδρίασή του. 

Το θέμα των επιθέσεων στα μέλη του συμβουλίου του Ιδρύματος θα είναι το υπ' αριθμόν ένα στην αυριανή προγραμματισμένη Σύγκλητο, όπου θα εξεταστεί και αν θα κλείσει το Πολυτεχνείο στο επόμενο διήμερο. 

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου, αύριο θα κατατεθεί στην εισαγγελία μηνυτήρια αναφορά κατ' αγνώστων με βάση την αναφορά που έγινε για το περιστατικό από τη Σχολή των Χημικών Μηχανικών. 

Ποιος να το περίμενε φιλτάτη Δανάη, όταν το τελευταίο βράδυ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου περιμέναμε τους απροκάλυπτους φασίστες <απ' έξω>, να κινδυνεύουμε τώρα από τους κουκουλοφόρους φασίστες <από μέσα>... 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
758 αναγνώστες
4 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012
23:28

Μ΄ένα Χριστουγιεννιάτικο έθιμο που ταιριάζει απόλυτα στους νότιους!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το απόγευμα

οι καλοί οι... ναυτικοί προσφέρουν ζεστό αρωματικό κρασί!!!       Οι Ναυτοπρόσκοποι του 2ου Συστήματος Χολαργού βάζουν τη μαρμίτα, τα πορτοκάλια, τα μπαχαρικά, ανάβουν φωτιά (τρίβοντας δυο ξύλα - εννοείται...). Εσείς βάλτε τα σκουφιά σας και τα γάντια σας κι ελάτε για κουβεντούλα και παρέα... έξω από το Δημαρχείο.

Και μη ξεχνάμε τις σταθερές αξίες!!!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το πρωί

Το ετήσιο bazaar με χειροποίητα δώρα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά, ημερολόγια, γλυκά... Μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο της Περικλέους.

Offenbach - "Barcarolle" - Anna Netrebko & Elina Garanca http://www.youtube.com/watch?v=Hdc2zNgJIpY&feature=related

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
911 αναγνώστες
11 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012
15:49

Φιλοξενώ σήμερα "περίληψη" από πρόσφατο άρθρο του Γιάννη Βούλγαρη στην εφημερίδα τα "Νέα".

Ο Γιάννης είναι Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίο, όπου διδάσκει Πολιτική Επιστήμη, Σύγχρονη Ελληνική Πολιτική και Πολιτική Κοινωνιολογία της μεταπολεμικής Δύσης.

Προτού μετεξελιχθεί σε Πολιτικό Επιστήμονα όμως ήταν Πολιτικός Μηχανικός -συμμαθητής μου στο ΕΜΠ και Πολιτικός - Γραμματέας του παράνομου "Ρήγα Φεραίου", ο νεώτερος εκείνη την εποχή επικεφαλής Κομμουνιστικής Νεολάιας στην Ευρώπη και ίσως σε όλον τον κόσμο και δη παράνομης!..

Μετέφερα, με δική μου ευθύνη τα σημαντικότερα αποσπάσματα, με δικές μου επισημάνσεις

Το πλήρες κείμενο με τίτλο: Οταν έπεσαν οι "ανατροπείς" υπάρχει εδώ: http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4768545 

«Ενα φάντασμα πλανιέται στο ελληνικό πανεπιστήμιο - το φάντασμα της αλλαγής. Ολες οι δυνάμεις του γερασμένου πανεπιστημίου ενώθηκαν σε ιερή συμμαχία ενάντια σε αυτό το φάντασμα».

Ειρωνικός πρόλογος. Αποδίδει όμως αυτό που συνέβη με την εντυπωσιακή συμμετοχή των καθηγητών στις εκλογές για τα Συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ.

Οι αριθμοί κατατρόπωσαν τον πολιτικοσυνδικαλιστικό λόγο που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στα πανεπιστήμια και για τα πανεπιστήμια.

Οι τραμπουκισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ώς τώρα για να εμποδίσουν την ελεύθερη έκφραση των πανεπιστημιακών απέκτησαν όνομα. Ολοκληρωτισμός. Και ας βάλει ο καθείς το χρώμα που νομίζει.

Η συνηγορία σε αυτές τις πρακτικές από τα κόμματα τής παραδοσιακής Αριστεράς έχασε κάθε ηθική και πολιτική νομιμοποίηση. Θα πρέπει άλλωστε να κατανοήσουν ότι μετά την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, η «αντιποίηση αρχής», η βίαιη παρεμπόδιση των δικαιωμάτων του άλλου, με όποιο μανδύα και αν επενδύονται, έχουν πια το χρώμα της ΧΑ.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή και από το ύψος της συμμετοχής ήταν η ποιότητα των επιλογών που έκαναν οι εκλογείς. Εκκωφαντικό παράδειγμα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από τη μια, η πρυτανεία Μυλόπουλου που παρέλαβε πανεπιστήμιο και παραδίδει χωματερή. Από την άλλη, το 75% των καθηγητών του ΑΠΘ με την ψήφο του διαμορφώνει ένα Συμβούλιο Ιδρύματος διεθνούς κύρους. Ηταν όσοι ψήφισαν υπέρ του νόμου Διαμαντοπούλου; Ασφαλώς όχι.

Αναδεικνύει κάτι γενικότερο αυτή η ανατροπή που πραγματοποιήθηκε στα πανεπιστήμια; Πιστεύω ναι. Μας λέει ότι οι ζυμώσεις που γίνονται στην κοινωνία είναι πιο σύνθετες από τον μονόχορδο λόγο που έχει επιβάλει η δημαγωγία των αντιπολιτεύσεων και των περισσότερων μιντιάδων. Ακούμε καθημερινά ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει «κοινωνική έκρηξη». Ξέρουμε. Ξέρουμε ότι η χώρα βαδίζει επί ξυρού ακμής. Η οργή για τις απώλειες και το άγχος για το άμεσο μέλλον κατακλύζουν τον νου και ηλεκτρίζουν τις συμπεριφορές. Οι πολιτικές της λιτότητας φτάνουν στο ηθικό - κοινωνικό όριο του «μη παρέκει». Κατανοητά λοιπόν τα αλλεπάλληλα κύματα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Ομως, μαζί και δίπλα στη μαζική διαμαρτυρία, μαζί και δίπλα στην κοινωνική αποθάρρυνση που είναι εξίσου έντονη με την οργή, συσσωρεύονται σιγά σιγά στον «κοινό νου», στο μυαλό του «μέσου πολίτη», διδάγματα, εμπειρίες, συμπεράσματα που οδηγούν στην απαίτηση να αλλάξουν οι παλιές παθογένειες που μας έφτασαν στη χρεοκοπία.

Η Δημόσια Διοίκηση ήταν κοινωνική πληγή πριν από τη χρεοκοπία και έγινε γάγγραινα στην περίοδο της κρίσης. Το κόστος της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητάς της είχε σαφές ταξικό πρόσημο. Οι φτωχότεροι και οι αδύναμοι το πλήρωσαν ακριβότερα. Ενισχύεται έτσι η κοινωνική πίεση για ουσιαστική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να απαλλαγεί από το κομματικό - συνδικαλιστικό καρκίνωμα που κατατρώει τις σάρκες της και να αξιοποιήσει τις υγιείς και ηθικές δυνάμεις που ασφαλώς διαθέτει.

Ολα αυτά σημαίνουν ότι παράλληλα με την οργή και την αποθάρρυνση, η κοινωνία συσσωρεύει σχεδόν σιωπηλά ένα μεταρρυθμιστικό δυναμικό, που συσκοτίζεται από τη μονότονη καταστροφολογία του δημόσιου λόγου. Αν το πολιτικό πλαίσιο σταθεροποιηθεί, αν κατά το επόμενο έτος φανεί το τέλος του υφεσιακού κατήφορου, τότε είναι πολύ πιθανό αυτό το συμπιεσμένο τώρα μεταρρυθμιστικό δυναμικό να ξεδιπλωθεί δημιουργώντας κλίμα και συναινέσεις για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις. Συχνά συμβαίνει άλλωστε οι περίοδοι κρίσης να ακολουθούνται από φάσεις ουσιαστικών αλλαγών.

"Δρόμοι παλιοί" - Ποίηση: Μ. Αναγνωστάκης - Μουσική: Μ. Θεοδωράκης - Ερμηνεία: Α. Παρλαπάνου & Κ. Γρηγορέας  http://www.youtube.com/watch?v=t5RaClQfrv8

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
913 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012
21:20

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο «Τα Μαρασλειακά 1925-1297» τα μέλη του κόμματος του Πάνου Καμμένου, σηκώθηκαν και άρχισαν να «επιτίθενται» λεκτικά στην κ. Ρεπούση φωνάζοντας για τις γνωστές αναφορές σε βιβλία της ιστορίας, οι οποίες είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων.

Τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων φώναζαν προς τη κ. Ρεπούση «είσαι… ανεπιθύμητη στα Χανιά» και «στην πατρίδα του Βενιζέλου δεν θα μείνεις παραπάνω από 24 ώρες». Μάλιστα από το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε αποχώρησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστας Χουρδάκης ο οποίος και επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο.

Τελικά, οι διαμαρτυρόμενοι έφυγαν και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε η ίδια για το βιβλίο της, ενώ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για βαθειά αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση «ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις που πρέπει να μπορούν ελεύθερα να ακούγονται, αλλά αυτοί αντί να συμμετάσχουν στον διάλογο ήθελαν να τον εμποδίσουν». Και συνεχισε sτο facebook:

“Μαυροφορεμένοι υπό την ηγεσία τοπικών υποψηφίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Χανιά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκεί παρουσίαση του νέου μου βιβλίου τα Μαρασλειακά. Στάθηκαν απειλητικά στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια εισέβαλαν στην αίθουσα της εκδήλωσης και κραυγάζοντας με απείλησαν ότι δεν θα κλείσω 24ωρο ζωντανή στο έδαφος της Κρήτης. Ζήλεψαν όπως φαίνεται τη δόξα της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως και τα ποσοστά της και έδειξαν το σεβασμό που έχουν για τη Δημοκρατία και τους κανόνες της.”

Πηγή: http://aristerok.wordpress.com/2012/11/03/%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%87%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1/#more-2998

Credence Clerwater Revival - Bad Moon Rising

 http://www.youtube.com/watch?v=UYnySGM9dQA

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
593 αναγνώστες
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012
14:01

Ηχηρό «παρών» έδωσε το Πολωνικό Σχολείο (σ.σ. οι εγκαταστάσεις του είναι στο Χολαργό) στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθώς μαζί με το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού διοργάνωσε μία εξαιρετική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (σ.σ. Δημαρχείο Χολαργού). Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κατέγραφε την εμπειρία της Πολωνίας και της Ελλάδας στον αγώνα κατά του ναζισμού. Έτσι, οι μαθητές και των δύο σχολείων, άψογα προετοιμασμένοι, μοιράστηκαν με το κοινό τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα του πολέμου μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ με τραγούδι και ποίηση μετέφεραν το κλίμα της τραγικής αυτής εποχής για τις δύο χώρες.

Στο αμφιθέατρο βρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Παπάγου-Χολαργού αλλά και του δήμου Καισαριανής (με τον οποίο το πολωνικό σχολείο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν) αλλά και της πολωνικής πρεσβείας.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια μέρα αντιπροσωπεία του σχολείου κατέθεσε στεφάνι-όπως κάθε χρόνο-στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Χολαργό.

Πηγή: myholargos.gr: http://myxolargos.gr/nea-epi-topou/eidiseis/4658-binteo3a-poloniko-sxoleio-kai-2o-gymnasio-mazi-gia-ton-agona-kata-toy-nazismoy

Να συμπληρώσω ότι προ δεκαετίας περίπου, το Πολωνικό σχολείο είχε συμμετάσχει στην παρέλαση με επικεφαλής τις σημαίες των δύο χωρών. Προκάλεσε όμως την αντίδραση (ζερβοδεξιών) ελληνάρων και δεν το επανέλαβε...

βιδεάκιο από την εκδήλωση: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pw9ujKD2CMg

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
"Σήμερα όλοι οι οργανισμοί : οιασδήποτε φύσης, προσανατολισμού, μεγέθους και ιδιοκτησιακής μορφής. Ανεξαρτήτως αντικειμένου παροχής προϊόντων ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως στόχων και τοποθέτησης στην αγορά, οφείλουν να κερδίσουν και να διατηρήσουν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον την ανοχή της ευρύτερης κοινωνίας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Δραστηριοποιούνται με προσωρινή άδεια λειτουργίας και οφείλουν να αποδεικνύουν συνεχώς - με πειστικό και τεκμηριωμένο τρόπο - ότι παράγουν επίσης θετικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα."
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις